Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłko zetrzyj na drobnej tarce. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
Usmaż cebulę do momentu, aż stanie się złocista i miękka. Pod koniec smażenia dodaj jabłko, majeranek oraz czosnek i całość smaż razem ok. 2 min. Dopraw solą i pieprzem.
Fasolę dokładnie odcedź i zmiksuj blenderem lub malakserem. Możesz też rozgnieść fasolę widelcem. Dodaj smażoną cebulę oraz dopraw całość solą i pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodaj odrobinę oliwy lub oleju.