Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Smalec z fasoli z jabłkiem

Smalec z fasoli z jabłkiem

(1)
20min
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Dobry dla dzieci
  • /
    Z twistem

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  puszek
Fasola w puszce lub 500 g ugotowanej
2 
Cebula
1  łyżka
Majeranek
3  ząbków
Czosnek
1 
Kwaśne jabłko
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Oliwa dla konsystencji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.57 g
Węglowodany
53.56 g
Tłuszcze
1.86 g
Wartość energetyczna
282.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czy wegetarianie i weganie muszą rezygnować ze smalcu? Jasne, że nie, istnieje bezmięsna, sprytna alternatywa! Poznaj przepis na smalec z fasoli z jabłkiem, majerankiem i podsmażaną cebulką! To smakowita i zdrowa przekąska i propozycja na pożywne śniadanie. Najlepiej będzie smakować z ciemnym, razowym chlebem i ogórkiem kiszonym! Pokochają go nawet zdeklarowani mięsożercy.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłko zetrzyj na drobnej tarce. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.
  • Krok 2

    10 min
    Usmaż cebulę do momentu, aż stanie się złocista i miękka. Pod koniec smażenia dodaj jabłko, majeranek oraz czosnek i całość smaż razem ok. 2 min. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Fasolę dokładnie odcedź i zmiksuj blenderem lub malakserem. Możesz też rozgnieść fasolę widelcem. Dodaj smażoną cebulę oraz dopraw całość solą i pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodaj odrobinę oliwy lub oleju.
Smalec z fasoli z jabłkiem

Krok 1 z 3

Jabłko zetrzyj na drobnej tarce. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj.

Smalec z fasoli z jabłkiem

Krok 2 z 3

Usmaż cebulę do momentu, aż stanie się złocista i miękka. Pod koniec smażenia dodaj jabłko, majeranek oraz czosnek i całość smaż razem ok. 2 min. Dopraw solą i pieprzem.

Smalec z fasoli z jabłkiem

Krok 3 z 3

Fasolę dokładnie odcedź i zmiksuj blenderem lub malakserem. Możesz też rozgnieść fasolę widelcem. Dodaj smażoną cebulę oraz dopraw całość solą i pieprzem. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodaj odrobinę oliwy lub oleju.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Brunch
  • Dodatek
  • Entrant
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Domowe nacho grande we wrapie

    Domowe nacho grande we wrapie

    30 min Średni
  • Chili con carne

    Chili con carne

    1 godz 6 min Łatwy
  • Żurek z kiszonymi ogórkami i wędzonką

    Żurek z kiszonymi ogórkami i wędzonką

    29 min Średni
  • Smalec z fasoli

    Smalec z fasoli

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu