Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.78 g
Węglowodany
4.32 g
Tłuszcze
83.19 g
Wartość energetyczna
766.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Słoninę mielimy w maszynce. Mieszamy co chwilę, aby się nie roztopiła.
Krok 2
5 min
Obieramy cebulę i czosnek.
Krok 3
5 min
Cebulkę kroimy w kosteczkę, a czosnek przepuszczamy przez wyciskacz i dodajemy do smalcu, który się już przetopił.
Krok 4
5 min
Na koniec dodajemy sól, pieprz i majeranek. Przelewamy do miseczki.
Smalec jest dodatkiem, który będzie świetnie komponował się na Twoim talerzu z resztą śniadania lub popołudniowej przekąski. Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem świetnie pasuje do chrupiącego pieczywa z ogórkami kwaszonymi lub małosolnymi.
Komentarze 1