Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smalec jest klasycznym dodatkiem, który będzie świetnie komponował się na Twoim talerzu z resztą śniadania lub popołudniowej przekąski. Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem świetnie pasuje do świeżego, chrupiącego pieczywa. Smak smalcu świetnie przełamią ogórki kiszone lub małosolne. Od takiego śniadania czy przekąski trudno się oderwać!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
10 min
Słoninę zmiel w maszynce. Mieszaj co chwilę, aby się nie roztopiła.
Krok 2
5 min
Obierz cebulę i czosnek.
Krok 3
5 min
Cebulkę pokrój w kosteczkę, a czosnek przepuść przez wyciskacz i dodaj do smalcu, który się już przetopił.
Krok 4
5 min
Na koniec dodaj sól, pieprz i majeranek. Przełóż do miseczki.
Krok 1
z
4
Słoninę zmiel w maszynce. Mieszaj co chwilę, aby się nie roztopiła.
Krok 2
z
4
Obierz cebulę i czosnek.
Krok 3
z
4
Cebulkę pokrój w kosteczkę, a czosnek przepuść przez wyciskacz i dodaj do smalcu, który się już przetopił.
Krok 4
z
4
Na koniec dodaj sól, pieprz i majeranek. Przełóż do miseczki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
B
Brytfanka
Przepis beznadziejny, nieprecyzyjny, po prostu byle jaki ;-(
Winiary
Expert
Brytfanko, daj znać, jak możemy go poprawić - może masz jakiś pomysł na ulepszenie receptury? :) Pozdrawiamy!
Komentarze 1