Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

(7)
25min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest dam809

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Boczek
4  ząbków
Czosnek
1 
Cebula
2  łyżek
Majeranek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.78 g
Węglowodany
4.32 g
Tłuszcze
83.19 g
Wartość energetyczna
766.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smalec jest klasycznym dodatkiem, który będzie świetnie komponował się na Twoim talerzu z resztą śniadania lub popołudniowej przekąski. Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem świetnie pasuje do świeżego, chrupiącego pieczywa. Smak smalcu świetnie przełamią ogórki kiszone lub małosolne. Od takiego śniadania czy przekąski trudno się oderwać!

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    10 min
    Słoninę zmiel w maszynce. Mieszaj co chwilę, aby się nie roztopiła.
  • Krok 2

    5 min
    Obierz cebulę i czosnek.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulkę pokrój w kosteczkę, a czosnek przepuść przez wyciskacz i dodaj do smalcu, który się już przetopił.
  • Krok 4

    5 min
    Na koniec dodaj sól, pieprz i majeranek. Przełóż do miseczki.
Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Krok 1 z 4

Słoninę zmiel w maszynce. Mieszaj co chwilę, aby się nie roztopiła.

Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Krok 2 z 4

Obierz cebulę i czosnek.

Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Krok 3 z 4

Cebulkę pokrój w kosteczkę, a czosnek przepuść przez wyciskacz i dodaj do smalcu, który się już przetopił.

Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Krok 4 z 4

Na koniec dodaj sól, pieprz i majeranek. Przełóż do miseczki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
B Brytfanka

Przepis beznadziejny, nieprecyzyjny, po prostu byle jaki ;-(

Winiary
Expert

Brytfanko, daj znać, jak możemy go poprawić - może masz jakiś pomysł na ulepszenie receptury? :) Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Jesień
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wiosna
  • Zima
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Swojski smalec ze skwarkami, cebulką i jabłkiem

    Swojski smalec ze skwarkami, cebulką i jabłkiem

    41 min Łatwy
  • Tradycyjna zupa ziemniaczana - kartoflanka

    Tradycyjna zupa ziemniaczana - kartoflanka

    45 min Łatwy
  • Domowy keczup na zimę

    Domowy keczup na zimę

    10 godz 45 min Średni
  • Smalec ze słoniny

    Smalec ze słoniny

    26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu