Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

(3)
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest dam809

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Boczek
4  ząbków
1 
Cebula
2  łyżek
Majeranek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
0.78 g
Węglowodany
4.32 g
Tłuszcze
83.19 g
Wartość energetyczna
766.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Smalec jest klasycznym dodatkiem, który będzie świetnie komponował się na Twoim talerzu z resztą śniadania lub popołudniowej przekąski. Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem świetnie pasuje do świeżego, chrupiącego pieczywa. Smak smalcu świetnie przełamią ogórki kiszone lub małosolne. Od takiego śniadania czy przekąski trudno się oderwać!
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Słoninę zmiel w maszynce. Mieszaj co chwilę, aby się nie roztopiła.
Krok 2
5 min
Obierz cebulę i czosnek.
Krok 3
5 min
Cebulkę pokrój w kosteczkę, a czosnek przepuść przez wyciskacz i dodaj do smalcu, który się już przetopił.
Krok 4
5 min
Na koniec dodaj sól, pieprz i majeranek. Przełóż do miseczki.
Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Krok 1 z 4

Słoninę zmiel w maszynce. Mieszaj co chwilę, aby się nie roztopiła.

Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Krok 2 z 4

Obierz cebulę i czosnek.

Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Krok 3 z 4

Cebulkę pokrój w kosteczkę, a czosnek przepuść przez wyciskacz i dodaj do smalcu, który się już przetopił.

Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Krok 4 z 4

Na koniec dodaj sól, pieprz i majeranek. Przełóż do miseczki.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
B Brytfanka
.

Przepis beznadziejny, nieprecyzyjny, po prostu byle jaki ;-(

Winiary
.
Expert

Brytfanko, daj znać, jak możemy go poprawić - może masz jakiś pomysł na ulepszenie receptury? :) Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy