Smalec z gęsi
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.72 g
Węglowodany
3.16 g
Tłuszcze
43.31 g
Wartość energetyczna
404.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Tłuszcz pokroić na kawałki, stopić i odsunąć skwarki.
Krok 2
5 min
Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać pokrojoną cebulkę i podsmażyć.
Krok 3
5 min
Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do stopionej słoniny i tłuszczu z gęsi.
Krok 4
5 min
Przyprawić do smaku i jeszcze chwilkę podsmażyć, ostudzić i przechowywać w lodówce.
Smalec z gęsi to przysmak, któremu ciężko odmówić. W połączeniu z ogromną pajdą swojskiego chleba i ogórkiem kiszony, uwiódł już niejednego smakosza. Przyprawa Jarzynka WINIARY, doda mu specyficznego aromatu oraz wzbogaci smak, który uwiedzie wszystkim domowników. Mniam!
Komentarze 0