Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smalec z gęsi to przysmak, któremu ciężko odmówić. W połączeniu z ogromną pajdą swojskiego chleba i ogórkiem kiszony, uwiódł już niejednego smakosza. Przyprawa Jarzynka WINIARY, doda mu specyficznego aromatu oraz wzbogaci smak, który uwiedzie wszystkim domowników. Mniam!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Tłuszcz pokroić na kawałki, stopić i odsunąć skwarki.
Krok 2
5 min
Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać pokrojoną cebulkę i podsmażyć.
Krok 3
5 min
Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do stopionej słoniny i tłuszczu z gęsi.
Krok 4
5 min
Przyprawić do smaku i jeszcze chwilkę podsmażyć, ostudzić i przechowywać w lodówce.
Krok 1
z
4
Tłuszcz pokroić na kawałki, stopić i odsunąć skwarki.
Krok 2
z
4
Słoninę pokroić w kostkę, stopić, dodać pokrojoną cebulkę i podsmażyć.
Krok 3
z
4
Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do stopionej słoniny i tłuszczu z gęsi.
Krok 4
z
4
Przyprawić do smaku i jeszcze chwilkę podsmażyć, ostudzić i przechowywać w lodówce.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0