Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smalec ze słoniny kojarzy się przede wszystkim z wielką pajdą chleba i ogórkiem kiszonym. I słusznie! Ten przysmak możemy przyrządzić samodzielnie stosując się do naszego przepisu. Warto – wrażenia przyniosą nam na myśl smak dzieciństwa i babcinej kuchni. Polecamy ten kulinarny wehikuł czasu!
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Duży kawałek słoniny kroimy w paseeczki, a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Wrzucamy do garnka.
Krok 2
5 min
Wstawaimy na gaz i w tym czasie kroimy cebule w kosteczkę, dość drobną.
Krok 3
5 min
Słonina powinna się już nam powoli zacząć przetapiać. Zamieszać od czasu do czasu.
Krok 4
3 min
Cebulę dodajemy po trochu i za każdym razem mieszamy. Nie można dodać odrazu calej, ponieważ zacznie nam kipiec.
Krok 5
2 min
Dodajemy sół, pieprz i majeranek do smaku.
Krok 6
1 min
Rozlewamy do salaterek.
Krok 1
z
6
Duży kawałek słoniny kroimy w paseeczki, a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Wrzucamy do garnka.
Krok 2
z
6
Wstawaimy na gaz i w tym czasie kroimy cebule w kosteczkę, dość drobną.
Krok 3
z
6
Słonina powinna się już nam powoli zacząć przetapiać. Zamieszać od czasu do czasu.
Krok 4
z
6
Cebulę dodajemy po trochu i za każdym razem mieszamy. Nie można dodać odrazu calej, ponieważ zacznie nam kipiec.
Krok 5
z
6
Dodajemy sół, pieprz i majeranek do smaku.
Krok 6
z
6
Rozlewamy do salaterek.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0