Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Coś pysznego do kanapek: domowy, swojski smalec ze skwarkami, cebulką i jabłkiem, pachnący majerankiem. Topiona słonina ma bardzo wysoką temperaturę, dlatego przed dodaniem do smalcu cebuli, czosnku i startego jabłka warto zmniejszyć ogień lub zdjąć na chwilę garnek ze smalcem z palnika. Taki swojski smalec najlepszy jest z kromką ciemnego, pełnoziarnistego pieczywa i kiszonym ogórkiem.
Przygotowanie
41 min
Krok 1
5 min
Pokrój w drobną kostkę boczek i słoninę lub zmiel w maszynce do mięsa o grubych otworach, a następnie przełóż do rondla o grubym dnie.
Krok 2
10 min
Dadaj mleko i smaż na bardzo małym ogniu, skrapiaj wodą i duś do miękkości skwarków.
Krok 3
10 min
Obierz cebulę, czosnek i jabłko. Cebulę pokrój w kostkę, jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czosnek drobno pokrój lub przeciśnij przez praskę.
Krok 4
5 min
Gdy skwarki będą miękkie, dodaj cebulę i czosnek, a następnie zeszklij.
Krok 5
5 min
Następnie dodaj jabłko, majeranek, Przyprawę JARZYNKA WINIARY i pieprz do smaku, a następnie wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 6
5 min
Przełóż do garnka kamiennego i odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Krok 7
1 min
Kromki chleba smaruj skwarkami, a na wierzchu ułóż plastry kiszonego ogórka.
Krok 1
z
7
Pokrój w drobną kostkę boczek i słoninę lub zmiel w maszynce do mięsa o grubych otworach, a następnie przełóż do rondla o grubym dnie.
Krok 2
z
7
Dadaj mleko i smaż na bardzo małym ogniu, skrapiaj wodą i duś do miękkości skwarków.
Krok 3
z
7
Obierz cebulę, czosnek i jabłko. Cebulę pokrój w kostkę, jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czosnek drobno pokrój lub przeciśnij przez praskę.
Krok 4
z
7
Gdy skwarki będą miękkie, dodaj cebulę i czosnek, a następnie zeszklij.
Krok 5
z
7
Następnie dodaj jabłko, majeranek, Przyprawę JARZYNKA WINIARY i pieprz do smaku, a następnie wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 6
z
7
Przełóż do garnka kamiennego i odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Krok 7
z
7
Kromki chleba smaruj skwarkami, a na wierzchu ułóż plastry kiszonego ogórka.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0