
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Swojski smalec ze skwarkami, cebulką i jabłkiem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
5 minKrok 7
1 minKrok 1 z 7
Pokrój w drobną kostkę boczek i słoninę lub zmiel w maszynce do mięsa o grubych otworach, a następnie przełóż do rondla o grubym dnie.
Krok 2 z 7
Dadaj mleko i smaż na bardzo małym ogniu, skrapiaj wodą i duś do miękkości skwarków.
Krok 3 z 7
Obierz cebulę, czosnek i jabłko. Cebulę pokrój w kostkę, jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czosnek drobno pokrój lub przeciśnij przez praskę.
Krok 4 z 7
Gdy skwarki będą miękkie, dodaj cebulę i czosnek, a następnie zeszklij.
Krok 5 z 7
Następnie dodaj jabłko, majeranek, Przyprawę JARZYNKA WINIARY i pieprz do smaku, a następnie wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 6 z 7
Przełóż do garnka kamiennego i odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.
Krok 7 z 7
Kromki chleba smaruj skwarkami, a na wierzchu ułóż plastry kiszonego ogórka.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0