Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Szynka w plasterkach
2 
Cebula
2 łyżek
Oliwa
1 słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1 puszka
Kukurydza
6 
Jajko
1 trochę
Sól
1 łyżka
Masło
1 pęczek
Szczypiorek
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
816 kcal
Tłuszcze
42.67 g
Białko
47.94 g
Węglowodany
64.73 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
5 min
Cebule i szynkę pokrój w kostkę i smaż na oliwie, aż cebula się zeszkli.
Krok 2
5 min
Dodaj Sos do Spaghetti WINIARY i duś 5–8 minut, a następnie dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę.
Krok 3
3 min
Jajka roztrzep w dużej misce i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 4
10 min
Na sporej patelni rozgrzej masło i wlej połowę masy jajecznej. Smaż na małym ogniu, aż zacznie się ścinać, a następnie obróć i przesmaż z drugiej strony. Gotowy omlet przełóż na talerz.
Krok 5
5 min
Do środka nałóż połowę przygotowanego sosu, złóż omlet na pół i posyp połową posiekanego szczypiorku.
Krok 6
10 min
Powtórz czynności z drugą porcją masy jajecznej, aby usmażyć drugi omlet. Podawaj z pozostałym sosem.
Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY

Krok 1 z 6

Cebule i szynkę pokrój w kostkę i smaż na oliwie, aż cebula się zeszkli.

Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY

Krok 2 z 6

Dodaj Sos do Spaghetti WINIARY i duś 5–8 minut, a następnie dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę.

Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY

Krok 3 z 6

Jajka roztrzep w dużej misce i dopraw solą i pieprzem do smaku.

Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY

Krok 4 z 6

Na sporej patelni rozgrzej masło i wlej połowę masy jajecznej. Smaż na małym ogniu, aż zacznie się ścinać, a następnie obróć i przesmaż z drugiej strony. Gotowy omlet przełóż na talerz.

Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY

Krok 5 z 6

Do środka nałóż połowę przygotowanego sosu, złóż omlet na pół i posyp połową posiekanego szczypiorku.

Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY

Krok 6 z 6

Powtórz czynności z drugą porcją masy jajecznej, aby usmażyć drugi omlet. Podawaj z pozostałym sosem.

Omlet to jeden z najbardziej popularnych przepisów na śniadanie. Nic dziwnego! To pyszny i szybki sposób na przygotowanie sycącego śniadania. Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY to wariacja na temat klasycznego omletu z dodatkiem Sosu do spaghetti WINIARY. Dzięki sosowi wszystkie inne składniki staną się idealnie połączone i będą stanowiły smakowitą całość. Sprawdź koniecznie nasz przepis na Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika