Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omlet warzywny

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Jajko
4 łyżek
Mleko
2 łyżek
Olej
1 
Cebula
2 łyżek
Szczypiorek
125 g
Mozzarella w kulkach
8 
Pomidorki koktajlowe
100 g
Szynka z indyka
1 trochę
Ketchup łagodny WINIARY
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
50.93 g
Tłuszcze
49.85 g
Węglowodany
11.05 g
Wartość energetyczna
701.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Jajka wbij do miski, dodaj mleko, sól i pieprz do smaku, wymieszaj, dodaj posiekaną cebulę, szczypiorek, pokrojoną w plasterki szynkę.
Krok 2
5 min
Połowę ciasta wylej na rozgrzany na patelni olej, smaż omlet na wolnym ogniu.
Krok 3
2 min
Kiedy jajka lekko się zetną, dodaj połowę kulek sera mozzarella.
Krok 4
5 min
Po usmażeniu pierwszego omletu smaż kolejny, dodając po ścięciu się jajek pozostałe kulki sera mozzarella.
Krok 5
3 min
Omlety podawaj z dodatkiem ketchupu WINIARY i udekorowane pomidorkami koktajlowymi.
Omlet warzywny

Krok 1 z 5

Jajka wbij do miski, dodaj mleko, sól i pieprz do smaku, wymieszaj, dodaj posiekaną cebulę, szczypiorek, pokrojoną w plasterki szynkę.

Omlet warzywny

Krok 2 z 5

Połowę ciasta wylej na rozgrzany na patelni olej, smaż omlet na wolnym ogniu.

Omlet warzywny

Krok 3 z 5

Kiedy jajka lekko się zetną, dodaj połowę kulek sera mozzarella.

Omlet warzywny

Krok 4 z 5

Po usmażeniu pierwszego omletu smaż kolejny, dodając po ścięciu się jajek pozostałe kulki sera mozzarella.

Omlet warzywny

Krok 5 z 5

Omlety podawaj z dodatkiem ketchupu WINIARY i udekorowane pomidorkami koktajlowymi.

Na weekendowe śniadanie zamiast jajecznicy: fantazyjny omlet warzywny. Jajka zmieszane z mlekiem, siekaną młodą cebulką ze szczypiorkiem oraz szynką, smażymy z dodatkiem kulek mozzarelli i podajemy udekorowane Sosem chili WINIARY, witkami szczypiorku oraz pomidorkami koktajlowymi.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika