Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki z omletu z twarożkiem i warzywami

0
23min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  butelka
8 
Jajka
250  g
Twarożek
1  łyżka
Kwaśna śmietana
1 
Czerwona Papryka
1 
Ogórek zielony
1 
Cebulka
2  łyżek
Olej do smażenia
trochę
Sól
trochę
Pieprz
0.5  pęczek
Pęczek koperku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
27.35 g
Węglowodany
15.43 g
Tłuszcze
80.17 g
Wartość energetyczna
893.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
8 min
Koperek posiekaj. Paprykę, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, twaróg oraz śmietanę i całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
1 min
Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem do dokładnego połączenia. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
7 min
Rozgrzej patelnię z odrobiną tłuszczu na średniej mocy. Wlej cienką warstwę jajek i smaż, aż omlet się zetnie. Przy pomocy łopatki przewróć na drugą stronę i smaż, aż się lekko zarumieni.
Krok 4
5 min
Każdy omlet posmaruj w 2/3 twarożkiem, a następnie delikatnie zwiń w roladkę. Tak przygotowane roladki pokrój na kawałki.
Krok 5
2 min
Podawaj polane sosem Jalapeno z posiekanym szczypiorkiem.
Roladki z omletu z twarożkiem i warzywami

Krok 1 z 5

Koperek posiekaj. Paprykę, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, twaróg oraz śmietanę i całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Roladki z omletu z twarożkiem i warzywami

Krok 2 z 5

Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem do dokładnego połączenia. Dopraw solą i pieprzem.

Roladki z omletu z twarożkiem i warzywami

Krok 3 z 5

Rozgrzej patelnię z odrobiną tłuszczu na średniej mocy. Wlej cienką warstwę jajek i smaż, aż omlet się zetnie. Przy pomocy łopatki przewróć na drugą stronę i smaż, aż się lekko zarumieni.

Roladki z omletu z twarożkiem i warzywami

Krok 4 z 5

Każdy omlet posmaruj w 2/3 twarożkiem, a następnie delikatnie zwiń w roladkę. Tak przygotowane roladki pokrój na kawałki.

Roladki z omletu z twarożkiem i warzywami

Krok 5 z 5

Podawaj polane sosem Jalapeno z posiekanym szczypiorkiem.

Pomyśl o omlecie nieco inaczej niż zwykle - zwiń go w roladkę i podaj z warzywami oraz pikantnym sosem Jalapeno WINIARY. Roladki z omletu z twarożkiem i warzywami skutecznie rozbudzą apetyt domowników i Twoich gości na pozostałe dania zaplanowane w menu. Będą też świetną propozycją przekąski na rodzinny wieczór planszówkowy lub filmowy - zamiast niezdrowych chipsów lub czy paluszków. Wewnątrz każdej roladki znajduje się twarożek z warzywami i koperkiem. Miłośnicy pikantniejszych smaków docenią dodatek sosu Jalapeno WINIARY, który podkręci danie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika