Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomyśl o omlecie nieco inaczej niż zwykle - zwiń go w roladkę i podaj z warzywami oraz pikantnym sosem Jalapeno WINIARY. Roladki z omletu z twarożkiem i warzywami skutecznie rozbudzą apetyt domowników i Twoich gości na pozostałe dania zaplanowane w menu. Będą też świetną propozycją fit przekąski na rodzinny wieczór planszówkowy lub filmowy - zamiast niezdrowych chipsów lub czy paluszków. Wewnątrz każdej roladki znajduje się twarożek z warzywami i koperkiem. Miłośnicy pikantniejszych smaków docenią dodatek sosu Jalapeno WINIARY, który podkręci danie.
Przygotowanie
23 min
Krok 1
8 min
Koperek posiekaj. Paprykę, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, twaróg oraz śmietanę i całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
1 min
Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem do dokładnego połączenia. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
7 min
Rozgrzej patelnię z odrobiną tłuszczu na średniej mocy. Wlej cienką warstwę jajek i smaż, aż omlet się zetnie. Przy pomocy łopatki przewróć na drugą stronę i smaż, aż się lekko zarumieni.
Krok 4
5 min
Każdy omlet posmaruj w 2/3 twarożkiem, a następnie delikatnie zwiń w roladkę. Tak przygotowane roladki pokrój na kawałki.
Krok 5
2 min
Podawaj polane sosem Jalapeno z posiekanym szczypiorkiem.
Krok 1
z
5
Koperek posiekaj. Paprykę, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę i wsyp do miski. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, twaróg oraz śmietanę i całość wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
z
5
Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem do dokładnego połączenia. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
z
5
Rozgrzej patelnię z odrobiną tłuszczu na średniej mocy. Wlej cienką warstwę jajek i smaż, aż omlet się zetnie. Przy pomocy łopatki przewróć na drugą stronę i smaż, aż się lekko zarumieni.
Krok 4
z
5
Każdy omlet posmaruj w 2/3 twarożkiem, a następnie delikatnie zwiń w roladkę. Tak przygotowane roladki pokrój na kawałki.
Krok 5
z
5
Podawaj polane sosem Jalapeno z posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0