Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Roladki są bardzo wdzięcznym daniem - możesz zawinąć w nie wszystko, co Ci się nawinie i zrobić tym samym "czyszczenie lodówki" w stylu Zero Waste. Możesz też skorzystać z gotowego pomysłu i w jednej roladce połączyć awokado i hummus. Roladki z tortilli z awokado i humusem to przepis wegetariański, jednak i "mięsożercy" nie będą narzekać, kiedy spróbują tej wersji. Hummus jest sycącym źródłem białka, awokado zaś to zdrowe tłuszcze, które wspierają wchłanianie witamin z pozostałych składników dania. Zawiera ono mnóstwo potasu (więcej niż banany!) oraz witaminy A, C i E.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Awokado obierz i pokrój w plastry. Pomidory pokrój w paski. Natkę pietruszki posiekaj.
Komentarze 0