Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
2
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Poranek może nastroić nas pozytywnie, zwłaszcza jeżeli zjemy pyszne i sycące śniadanie, które da nam energię na kilka następnych godzin. Na dobry i smaczny początek dnia polecamy wspaniały omlet ze szpinakiem i szynką, pachnący delikatnie czosnkiem, z ciągnącym się serem żółtym i dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Omlet ze szpinakiem, szynką i serem możesz podawać z posiekanym szczypiorkiem i do chrupiącego pieczywa oraz Twojej ulubionej aromatycznej kawy. Od razu poranek brzmi lepiej! Do omleta pasują właściwie wszystkie warzywa. Jeśli w Twojej lodówce czeka świeży szpinak, który najlepsze czasy ma już za sobą, omlet z przepisu to świetny pomysł, by go użyć.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Umyj szpinak i wrzuć na suchą patelnię na średnim ogniu. Podsmaż chwilę, odsącz nadmiar wody i odłóż. Przesiekaj trochę i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 2
5 min
Jajka rozbij w misce i rozmieszaj za pomocą widelca. Dodaj sól, pieprz oraz 2 łyżki mleka.
Krok 3
5 min
Rozgrzej patelnię, dodaj 1 łyżkę lub 2 łyżki masła albo oleju rzepakowego. Wlej jajka na środek patelni i rozprowadź równomiernie. Podważ jeden z brzegów omletu i przechyl patelnię tak, aby masa jajeczna z wierzchu spłynęła na patelnię.
Krok 4
5 min
Kiedy jajka się zetną, wyłóż na wierzch na jedną połowę podsmażony szpinak, dodaj szynkę (możesz ją wcześniej podsmażyć). Całość możesz posypać żółtym serem.
Krok 5
5 min
Następnie nałóż drugą połowę omletu na tę z farszem, podsmaż jeszcze chwilę i zdejmij z patelni.
Umyj szpinak i wrzuć na suchą patelnię na średnim ogniu. Podsmaż chwilę, odsącz nadmiar wody i odłóż. Przesiekaj trochę i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 2
z
6
Jajka rozbij w misce i rozmieszaj za pomocą widelca. Dodaj sól, pieprz oraz 2 łyżki mleka.
Krok 3
z
6
Rozgrzej patelnię, dodaj 1 łyżkę lub 2 łyżki masła albo oleju rzepakowego. Wlej jajka na środek patelni i rozprowadź równomiernie. Podważ jeden z brzegów omletu i przechyl patelnię tak, aby masa jajeczna z wierzchu spłynęła na patelnię.
Krok 4
z
6
Kiedy jajka się zetną, wyłóż na wierzch na jedną połowę podsmażony szpinak, dodaj szynkę (możesz ją wcześniej podsmażyć). Całość możesz posypać żółtym serem.
Krok 5
z
6
Następnie nałóż drugą połowę omletu na tę z farszem, podsmaż jeszcze chwilę i zdejmij z patelni.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0