Śledzie w sosie chrzanowym

Oceń ten przepis!

3/5 3 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 16 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 4

3/5 3 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz ze śmietanką i chrzanem.
  2. Filety umyj, namocz na ok. 60 minut, odsącz, pokrój na porcje i skrop sokiem z cytryny.
  3. Pozostaw na kolejne 15 minut.
  4. Cebulę obierz, posiekaj, oprósz cukrem.
  5. Filety i cebulę wymieszaj z sosem majonezowym.
  6. Dopraw pieprzem.
  7. Śledzie podawaj udekorowane koperkiem.

Opis przepisu:

Bardzo proste i smakowite śledzie w sosie chrzanowym. Moczenie - w sumie godzinę i kwadrans, ale potem już szybko i łatwo: siekamy cebulę i przygotowujemy sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY połączonego ze śmietaną i z chrzanem. Wszystko razem mieszamy, dekorujemy koperkiem i... zajadamy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?