1

2

Przepisy

Śledzie w sosie chrzanowym

3/5 3 6 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 75 minut

porcje: 4 porcje

386 calories kalorie: 386 kcal / porcja

Bardzo proste i smakowite śledzie w sosie chrzanowym. Moczenie - w sumie godzinę i kwadrans, ale potem już szybko i łatwo: siekamy cebulę i przygotowujemy sos majonezowo-śmietanowy z chrzanem. Wszystko razem mieszamy, dekorujemy koperkiem i... zajadamy!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz ze śmietanką i chrzanem.
  2. Filety umyj, namocz na ok. 60 minut, odsącz, pokrój na porcje i skrop sokiem z cytryny.
  3. Pozostaw na 15 minut.
  4. Cebulę obierz, posiekaj, oprósz cukrem.
  5. Filety i cebulę wymieszaj z sosem majonezowym.
  6. Dopraw pieprzem.
  7. Śledzie podawaj udekorowane koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: