Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4/5 4 417 5 1
4/5 4 417 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj sos: Majonez dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Z ugotowanych jajek białka oddziel od żółtek.
  3. Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  4. Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsącz z zalewy.
  5. Posiekaj w całości cebulę ze szczypiorkiem.
  6. W przezroczystej misce układaj kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki.
  7. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.

Opis przepisu:


Sałatka warstwowa z tuńczykiem prezentuje się najlepiej podana w przezroczystych miseczkach, dzięki czemu poczęstowana osoba odbiera również walory wizualne - pieczołowicie ułożone warstwy w warstwowej sałatce z rybą.

Polecamy użycie Majonezu dekoracyjnego WINIARYsałatce warstwowej z tuńczykiem. Połączenie majonezu z jogurtem naturalnym, musztardą oraz przyprawami da nam smakowity sos, który pasuje do sałatki z tuńczyka.

Sałatka warstwowa nadaje się na rozmaite okazje, zawiera korzystne dla organizmu produkty - rybę i warzywa, może zostać przygotowana z inną rybą niż tuńczyk. Uracz gości efektowną sałatką z rybą i warzywami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?