1

2

Przepisy

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

5/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 8 porcji

kalorie: 200 kcal / porcja


Sałatka warstwowa z tuńczykiem prezentuje się najlepiej podana w przezroczystych miseczkach, dzięki czemu poczęstowana osoba odbiera również walory wizualne - pieczołowicie ułożone warstwy w warstwowej sałatce z rybą.

Polecamy użycie Majonezu dekoracyjnego WINIARY w sałatce warstwowej z tuńczykiem. Połączenie majonezu z jogurtem naturalnym, musztardą oraz przyprawami da nam smakowity sos, który pasuje do sałatki z tuńczyka.

Sałatka warstwowa nadaje się na rozmaite okazje, zawiera korzystne dla organizmu produkty - rybę i warzywa, może zostać przygotowana z inną rybą niż tuńczyk. Uracz gości efektowną sałatką z rybą i warzywami!

Przygotowanie:

  1. Przygotuj sos: Majonez dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Białka jajek oddziel od żółtek.
  3. Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  4. Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsącz z zalewy.
  5. Posiekaj w całości cebulę ze szczypiorkiem.
  6. W przezroczystej misce układaj kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki.
  7. Podawaj jako przystawkę lub dodatek do dania głównego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: