Śledzie po Japońsku

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godzinę, odsącz, pokrój na kawałki i ułóż na półmisku.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  3. Ugotuj jajka pokrój razem z ogórkami w plasterki.
  4. Majonez połącz ze śmietaną i natką pietruszki.
  5. Na filetach rozłóż cebulę, plasterki ogórka, jajka i groszek.
  6. Śledzie podawaj polane sosem majonezowym.

Opis przepisu:

Dekoracyjne śledzie po japońsku ze śmietanowym sosem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i natką, pięknie prezentują się na przezroczystych, szklanych półmiskach. Pokrojone filety dekorujemy siekaną cebulą oraz pokrojonymi drobno jajkami na twardo i ogórkiem kiszonym. Całość polewamy majonezowo-śmietanowym sosem i podajemy ze świeżą bagietką na przekąskę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?