Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiedy Jola przygotowała pyszny domowy przecier pomidorowy, od razu przypomniało mi się jak pierwszy raz w życiu zabrałam się za przecier… z malinówek. Znawcy tematu od razu będą wiedzieć – malinówki mają w sobie bardzo dużo wody i zwyczajnie nie nadają się do słoików. Gotowałam je kilka godzin, zanim ich konsystencja zaczęła przypominać konsystencję przecieru. Poskarżyłam się mojej mamie i właśnie mama uświadomiła mi, że na przecier najlepsze są pomidory lima.
I właśnie te pomidory o charakterystycznym podłużnym kształcie pojawiły się w moim warzywniaku. Pomyślałam sobie, że zanim sprawdzę, ile mam słoików na przecier na zimę, ugotuję sobie coś pysznego, a będzie to zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. Taka zupa smakuje zupełnie inaczej, niż zwykła pomidorówka. Jest bardzo aromatyczna, esencjonalna i taka… pozytywna. Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów świetnie smakuje z lanymi kluseczkami, ale wystarczy jej nawet zwykły kleks śmietany.
Zupę pomidorową ze świeżych pomidorów można podawać z kleksem śmietany, domowym makaronem, lanymi kluseczkami, chrupiącą grzanką lub innymi ulubionymi dodatkami.
Krok 1
z
5
Cebulę siekam i wrzucam na rozgrzany olej z gałązką rozmarynu. Chwilę przesmażam, aż się zeszkli.
Zupę pomidorową ze świeżych pomidorów można podawać z kleksem śmietany, domowym makaronem, lanymi kluseczkami, chrupiącą grzanką lub innymi ulubionymi dodatkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0