Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa pomidorowa nieustannie króluje w mojej kuchni za sprawą mojego siedmioletniego synka. Prawdziwego fana tej zupy. Ciągle doskonaliłam przepis, testowałam nowe i sama starałam się stworzyć zupę pomidorową , jak dla nas idealną.
Kochani, nie będę skromna i powiem szczerze, że to jedna z najlepszych zup pomidorowych jaką do tej pory jadłam. Wszystkie składniki łączą się w pyszną całość i idealnie uzupełniają. Zapewne sekretem tak dobrego smaku tej zupy jest domowy przecier pomidorowy. Zupa ma aksamitną konsystencję a liście świeżej bazylii są tutaj przysłowiową kropką nad i.
Do jej przygotowania wykorzystałam makaron przywieziony z Włoch, ale możecie użyć zwykłe kokardki lub przygotować domowy makaron. Na blogu znajdziecie
też przepis na zupę pomidorową z grissini.
Przygotowanie
56 min
Krok 1
5 min
Do wysokiego garnka przelewamy bulion i gotujemy go na małym ogniu. Dodajemy do niego przecier pomidorowy.
Krok 2
30 min
Cebulę kroimy w kostkę. Wielkość kostki nie ma znaczenia, bo na koniec zmiksujemy zupę. Na patelni rozgrzewamy olej z czosnkiem i smażymy na złoty kolor cebulkę. Dodajemy ją do zupy razem z resztą oleju z czosnkiem, który zostanie na patelni. Całość gotujemy na małym ogniu do 30 minut.
Krok 3
5 min
Gotową zupę miksujemy blenderem. Zupa nabierze lekko pomarańczowego koloru i będzie miała aksamitną konsystencję.
Krok 4
10 min
Makaron gotujemy w osobnym garnku all dente.
Krok 5
3 min
Do miseczek nakładamy porcję makaronu i zalewamy zupą.
Krok 6
3 min
Tuż przed podaniem rwiemy listki bazylii lub przycinamy je nożyczkami i posypujemy obficie nimi zupę.
Krok 1
z
6
Do wysokiego garnka przelewamy bulion i gotujemy go na małym ogniu. Dodajemy do niego przecier pomidorowy.
Krok 2
z
6
Cebulę kroimy w kostkę. Wielkość kostki nie ma znaczenia, bo na koniec zmiksujemy zupę. Na patelni rozgrzewamy olej z czosnkiem i smażymy na złoty kolor cebulkę. Dodajemy ją do zupy razem z resztą oleju z czosnkiem, który zostanie na patelni. Całość gotujemy na małym ogniu do 30 minut.
Krok 3
z
6
Gotową zupę miksujemy blenderem. Zupa nabierze lekko pomarańczowego koloru i będzie miała aksamitną konsystencję.
Krok 4
z
6
Makaron gotujemy w osobnym garnku all dente.
Krok 5
z
6
Do miseczek nakładamy porcję makaronu i zalewamy zupą.
Krok 6
z
6
Tuż przed podaniem rwiemy listki bazylii lub przycinamy je nożyczkami i posypujemy obficie nimi zupę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0