Sałatka z brokułów i fety
15min
Łatwy
1
ząbek
1
Brokuł
200
g
Ser feta
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
5
g
Słodka papryka
1
Płaska łyżka
Cukier
60
g
Jogurt naturalny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.38 g
Węglowodany
8.01 g
Tłuszcze
25.58 g
Wartość energetyczna
290.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
1 min
Majonez połącz z jogurtem.
Krok 2
3 min
Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą pieprzem i papryką.
Krok 3
5 min
Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z cukrem 3-5 minut, odsącz, przelej zimną wodą i ostudź.
Krok 4
5 min
Ser feta pokrój w dużą kostkę. Połącz z brokułem i polej sosem majonezowym.
Krok 5
1 min
Sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.
Sałatka z brokułów i fety jest bardzo prosta w przygotowaniu, a dodatkowo nie powinna przyczynić się do przybierania na wadze – do przygotowania sałatki używamy jedynie różyczek brokułu, kostek sera feta i sosu majonezowego, będącego połączeniem jogurtu naturalnego z Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Sałatka z brokułów i fety jest więc przekąską idealną dla wszystkich, którzy dbają o linię!
Komentarze 0