Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z brokułów i fety jest bardzo prosta w przygotowaniu, a dodatkowo nie powinna przyczynić się do przybierania na wadze – do przygotowania sałatki używamy jedynie różyczek brokułu, kostek sera feta i sosu majonezowego, będącego połączeniem jogurtu naturalnego z Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Sałatka z brokułów i fety jest więc przekąską idealną dla wszystkich, którzy dbają o linię!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
1 min
Majonez połącz z jogurtem.
Krok 2
3 min
Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą pieprzem i papryką.
Krok 3
5 min
Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z cukrem 3-5 minut, odsącz, przelej zimną wodą i ostudź.
Krok 4
5 min
Ser feta pokrój w dużą kostkę. Połącz z brokułem i polej sosem majonezowym.
Krok 5
1 min
Sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.
Krok 1
z
5
Majonez połącz z jogurtem.
Krok 2
z
5
Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą pieprzem i papryką.
Krok 3
z
5
Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z cukrem 3-5 minut, odsącz, przelej zimną wodą i ostudź.
Krok 4
z
5
Ser feta pokrój w dużą kostkę. Połącz z brokułem i polej sosem majonezowym.
Krok 5
z
5
Sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0