Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli jesteś na diecie wegetariańskiej, ale czasami tęsknisz za smakiem ryby, jest na to rozwiązanie cruelty-free ;) - pasta z wędzonego tofu a`la makrela. Smak makreli świetnie oddaje wędzone tofu przyprawione cebulką i koperkiem. Jeśli chcesz podbić rybny smak, możesz dodatkowo zblendować razem z resztą składników arkusz nori. Spróbuj i zaskocz przy stole nawet zdeklarowanych mięsożerców :)
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Tofu podziel na mniejsze kawałki. Jajka obierz.
Krok 2
10 min
Cebule posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oliwy aż się zarumieni i zmięknie. Odstaw do wystudzenia.
Krok 3
5 min
Tofu, jajka i cebule zmiksuj blenderem lub malakserem. Kiedy składniki się odpowiednio rozdrobnią, dodaj majonez, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie na końcu dodaj ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę.
Krok 1
z
3
Tofu podziel na mniejsze kawałki. Jajka obierz.
Krok 2
z
3
Cebule posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oliwy aż się zarumieni i zmięknie. Odstaw do wystudzenia.
Krok 3
z
3
Tofu, jajka i cebule zmiksuj blenderem lub malakserem. Kiedy składniki się odpowiednio rozdrobnią, dodaj majonez, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie na końcu dodaj ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0