Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

(0)
20min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Wegetariański
  • /
    Z twistem

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Wędzone tofu
4 
Jajka ugotowane na twardo
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  pęczek
Koperek
1 
Cebula
trochę
Oliwa do smażenia
3 
Kiszone ogórki (opcjonalnie)
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.2 g
Węglowodany
5.16 g
Tłuszcze
20.97 g
Wartość energetyczna
257.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli jesteś na diecie wegetariańskiej, ale czasami tęsknisz za smakiem ryby, jest na to rozwiązanie cruelty-free ;) - pasta z wędzonego tofu a`la makrela. Smak makreli świetnie oddaje wędzone tofu przyprawione cebulką i koperkiem. Jeśli chcesz podbić rybny smak, możesz dodatkowo zblendować razem z resztą składników arkusz nori. Spróbuj i zaskocz przy stole nawet zdeklarowanych mięsożerców :)

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Tofu podziel na mniejsze kawałki. Jajka obierz.
  • Krok 2

    10 min
    Cebule posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oliwy aż się zarumieni i zmięknie. Odstaw do wystudzenia.
  • Krok 3

    5 min
    Tofu, jajka i cebule zmiksuj blenderem lub malakserem. Kiedy składniki się odpowiednio rozdrobnią, dodaj majonez, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie na końcu dodaj ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę.
Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Krok 1 z 3

Tofu podziel na mniejsze kawałki. Jajka obierz.

Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Krok 2 z 3

Cebule posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oliwy aż się zarumieni i zmięknie. Odstaw do wystudzenia.

Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Krok 3 z 3

Tofu, jajka i cebule zmiksuj blenderem lub malakserem. Kiedy składniki się odpowiednio rozdrobnią, dodaj majonez, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie na końcu dodaj ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Śniadanie
  • Tapas
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wegetariańska sałatka gyros z tofu

    Wegetariańska sałatka gyros z tofu

    35 min
  • Zupa - krem pomidorowy z bazylią

    Zupa - krem pomidorowy z bazylią

    30 min Łatwy
  • Smalec z fasoli z tofu i wędzoną papryką

    Smalec z fasoli z tofu i wędzoną papryką

    20 min Łatwy
  • Żurek razowy z kiełbasą z dziczyzny, zapiekany z ciemnym pieczywem, czerwoną karmelizowaną cebulą i oscypkiem

    Żurek razowy z kiełbasą z dziczyzny, zapiekany z ciemnym pieczywem, czerwoną karmelizowaną cebulą i oscypkiem

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu