Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

(0)
20min
Łatwy
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Wędzone tofu
4 
Jajka ugotowane na twardo
1  pęczek
Koperek
1 
Cebula
trochę
Oliwa do smażenia
3 
Kiszone ogórki (opcjonalnie)
trochę
Sól i pieprz do smaku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13.2 g
Węglowodany
5.16 g
Tłuszcze
20.97 g
Wartość energetyczna
257.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Tofu podziel na mniejsze kawałki. Jajka obierz.
Krok 2
10 min
Cebule posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oliwy aż się zarumieni i zmięknie. Odstaw do wystudzenia.
Krok 3
5 min
Tofu, jajka i cebule zmiksuj blenderem lub malakserem. Kiedy składniki się odpowiednio rozdrobnią, dodaj majonez, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie na końcu dodaj ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę.
Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Krok 1 z 3

Tofu podziel na mniejsze kawałki. Jajka obierz.

Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Krok 2 z 3

Cebule posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oliwy aż się zarumieni i zmięknie. Odstaw do wystudzenia.

Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Krok 3 z 3

Tofu, jajka i cebule zmiksuj blenderem lub malakserem. Kiedy składniki się odpowiednio rozdrobnią, dodaj majonez, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie na końcu dodaj ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę.

Jeśli jesteś na diecie wegetariańskiej, ale czasami tęsknisz za smakiem ryby, jest na to rozwiązanie cruelty-free ;) - pasta z wędzonego tofu a`la makrela. Smak makreli świetnie oddaje wędzone tofu przyprawione cebulką i koperkiem. Jeśli chcesz podbić rybny smak, możesz dodatkowo zblendować razem z resztą składników arkusz nori. Spróbuj i zaskocz przy stole nawet zdeklarowanych mięsożerców :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha