Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pasta z wędzonego tofu a`la makrela
Dodaj do CookBook

Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

(0)
20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest 1000smakow
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • Przepis wariant klasyczny
    Klasyczny
  • Przepis wariant wegetariański
    Wegetariański
  • Przepis wariant z twistem
    Z twistem

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
Wędzone tofu
4 
Jajka ugotowane na twardo
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  pęczek
Koperek
1 
Cebula
trochę
Oliwa do smażenia
3 
Kiszone ogórki (opcjonalnie)
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.2 g
Wartość energetyczna
257.3 kcal
Tłuszcze
21 g
Białko
13.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli jesteś na diecie wegetariańskiej, ale czasami tęsknisz za smakiem ryby, jest na to rozwiązanie cruelty-free ;) - pasta z wędzonego tofu a`la makrela. Smak makreli świetnie oddaje wędzone tofu przyprawione cebulką i koperkiem. Jeśli chcesz podbić rybny smak, możesz dodatkowo zblendować razem z resztą składników arkusz nori. Spróbuj i zaskocz przy stole nawet zdeklarowanych mięsożerców :)

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Tofu podziel na mniejsze kawałki. Jajka obierz.
  • Krok 2

    10 min
    Cebule posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oliwy aż się zarumieni i zmięknie. Odstaw do wystudzenia.
  • Krok 3

    5 min
    Tofu, jajka i cebule zmiksuj blenderem lub malakserem. Kiedy składniki się odpowiednio rozdrobnią, dodaj majonez, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie na końcu dodaj ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę.
Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Krok 1 z 3

Tofu podziel na mniejsze kawałki. Jajka obierz.

Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Krok 2 z 3

Cebule posiekaj i usmaż na patelni z dodatkiem oliwy aż się zarumieni i zmięknie. Odstaw do wystudzenia.

Pasta z wędzonego tofu a`la makrela

Krok 3 z 3

Tofu, jajka i cebule zmiksuj blenderem lub malakserem. Kiedy składniki się odpowiednio rozdrobnią, dodaj majonez, posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie na końcu dodaj ogórki kiszone pokrojone w drobną kostkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Śniadanie
  • Tapas
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z makreli wędzonej i jajek

    Pasta z makreli wędzonej i jajek

    20 min Łatwy
  • Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    Chrupiące kanapki z pastą jajeczną i pastą z suszonych pomidorów

    22 min Łatwy
  • Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    Kluski z papieru ryżowego z pastą Teriyaki WINIARY

    30 min Średni
  • Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

    Japoński bakłażan miso z pastą teriyaki

    28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu