Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Znudziły Ci się już kupne pasty do chleba? Zrób według naszego przepisu własną! Pasta z wędzonej makreliz suszonymi pomidorami nadaje się nie tylko na pożywne śniadanie, ale również na imprezowe grzanki, kanapeczki czy krakersy - jako przystawka. Do pasty podczas blendowania możesz dodać przemycić opcjonalnie ulubione warzywa - świetnie będzie pasować np. groszek konserwowy lub ogórki konserwowe. Wzbogacą i podkręcą one smak pasty.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Makrelę obierz ze skóry i ości. Samo mięso przełóż do miski. Dodaj suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałki oraz dwa jajka. Całość zmiksuj na pastę przy pomocy blendera lub malaksera.
Krok 2
5 min
Pozostałe jajko pokrój w kostkę. Cebulę bardzo drobno posiekaj. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę, a warzywa konserwowe odsącz.
Krok 3
5 min
Do pasty dodaj pokrojone warzywa oraz zioła i całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw musztardą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 1
z
3
Makrelę obierz ze skóry i ości. Samo mięso przełóż do miski. Dodaj suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałki oraz dwa jajka. Całość zmiksuj na pastę przy pomocy blendera lub malaksera.
Krok 2
z
3
Pozostałe jajko pokrój w kostkę. Cebulę bardzo drobno posiekaj. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę, a warzywa konserwowe odsącz.
Krok 3
z
3
Do pasty dodaj pokrojone warzywa oraz zioła i całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw musztardą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0