Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami

(0)
20min
Łatwy
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Makrela wędzona
6 
Suszone pomidory w zalewie
1 
Czerwona cebula mała
4 
Jajka ugotowane na twardo
1  łyżeczka
Musztarda stołowa
0.5 
Papryka
1  pęczek
Koperek lub szczypiorek
0.5 
Cytryna (sok z połowy cytryny)
trochę
Sól i pieprz do smaku
1  szklanka
Kukurydza z puszki (lub inne ulubione warzywa, opcjonalnie)
1  szklanka
Groszek konserwowy (opcjonalnie)
4 
Ogórki konserwowe (opcjonalnie)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
29.22 g
Węglowodany
16.75 g
Tłuszcze
21.49 g
Wartość energetyczna
853.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
10 min
Makrelę obierz ze skóry i ości. Samo mięso przełóż do miski. Dodaj suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałki oraz dwa jajka. Całość zmiksuj na pastę przy pomocy blendera lub malaksera.
Krok 2
5 min
Pozostałe jajko pokrój w kostkę. Cebulę bardzo drobno posiekaj. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę, a warzywa konserwowe odsącz.
Krok 3
5 min
Do pasty dodaj pokrojone warzywa oraz zioła i całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw musztardą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami

Krok 1 z 3

Makrelę obierz ze skóry i ości. Samo mięso przełóż do miski. Dodaj suszone pomidory pokrojone na mniejsze kawałki oraz dwa jajka. Całość zmiksuj na pastę przy pomocy blendera lub malaksera.

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami

Krok 2 z 3

Pozostałe jajko pokrój w kostkę. Cebulę bardzo drobno posiekaj. Paprykę i ogórki pokrój w kostkę, a warzywa konserwowe odsącz.

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami

Krok 3 z 3

Do pasty dodaj pokrojone warzywa oraz zioła i całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dopraw musztardą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Znudziły Ci się już kupne pasty do chleba? Zrób według naszego przepisu własną! Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami nadaje się nie tylko na pożywne śniadanie, ale również na imprezowe grzanki, kanapeczki czy krakersy - jako przystawka. Do pasty podczas blendowania możesz dodać przemycić opcjonalnie ulubione warzywa - świetnie będzie pasować np. groszek konserwowy lub ogórki konserwowe. Wzbogacą i podkręcą one smak pasty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha