Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gazpacho

(3)
20min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Pomidory
1 
Ogórek
2  ząbków
1  pęczek
Bazylia świeża
2  łyżek
Sok z cytryny
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Cebula
5 
Pomidorki koktajlowe
1 
Papryka czerwona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.89 g
Węglowodany
15.67 g
Tłuszcze
4.75 g
Wartość energetyczna
110.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Pomidory i ogórek obierz ze skórki.
Krok 2
5 min
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i włóż do blendera razem z bazylią.
Krok 3
5 min
Warzywa zalej 100 ml bulionu i zblenduj na gładki krem.
Krok 4
5 min
Tak przygotowane Gazpacho schłodź kilka godzin w lodówce. Podawaj z posiekaną bazylią, czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi, oliwą z oliwek i pieprzem.
Gazpacho

Krok 1 z 4

Pomidory i ogórek obierz ze skórki.

Gazpacho

Krok 2 z 4

Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i włóż do blendera razem z bazylią.

Gazpacho

Krok 3 z 4

Warzywa zalej 100 ml bulionu i zblenduj na gładki krem.

Gazpacho

Krok 4 z 4

Tak przygotowane Gazpacho schłodź kilka godzin w lodówce. Podawaj z posiekaną bazylią, czerwoną cebulą, pomidorkami koktajlowymi, oliwą z oliwek i pieprzem.

Kto z nas w trakcie upalanych, letnich miesięcy nie marzy o orzeźwiającym chłodniku? Jednym z najbardziej popularnych przepisów na taką zupę jest dobrze wszystkim znany chłodnik litewski. A inne chłodniki? Jednym ze smaczniejszych przepisów jest hiszpańskie gazpacho, czyli zupa na bazie pomidorów, papryki, ogórka, cebuli i czosnku. Brzmi ciekawie? Sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

2.3 z 5
2.3333333333333
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
11
00
00
00
22
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) sob., 04/17/2021 - 19:42 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 1 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 04/11/2021 - 09:36 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 1 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 04/11/2021 - 09:36 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha