1

2

Przepisy

Zapiekanka warzywna

4/5 4 45 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 4 porcje

327 calories kalorie: 327 kcal / porcja

Zapiekanka warzywna - niby nic wielkiego, trochę warzyw, śmietana i żółty ser, a jednak WINIARY POMYSŁ NA... zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą dodaje potrawie takiego smaku, że możesz śmiało zaprosić gości! Zapiekanka ziemniaczana doskonale komponuje się z brokułem i cukinią.

Spróbuj także z sosem beszamelowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... połącz z 200 ml zimnej wody i 100 ml śmietany.
  2. Ziemniaki i cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.
  3. Brokuł podziel na małe różyczki.
  4. Cukinie przekrój wzdłuż na 4 części. Usuń nasiona i pokrój w kostkę.
  5. Na 2 łyżkach oleju zeszklij cebulę.
  6. Naczynie do zapiekania posmaruj pozostałym olejem i przełóż warzywa.
  7. Zalej przygotowanym POMYSŁEM NA... Posyp żółtym serem.
  8. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 50 minut.
  9. Gdy ser się zarumieni, wyjmij zapiekankę i podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: