1

2

Przepisy

Szybka szarlotka

5/5 5 75 5 1

przygotowanie: 28 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 16 porcji

176 calories kalorie: 176 kcal / porcja

Krucha i pyszna, szybka szarlotka z wiórkami kokosowymi oraz... majonezem :) Tak, to możliwe i na dodatek - przepyszne! Ciasta nie trzeba chłodzić, jabłek smażyć - a efekt... przechodzi wszelkie oczekiwania. I można jeść na gorąco - na przykład z lodami waniliowymi... I co Wy na to? ;)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Połącz ze sobą wszystkie składniki oprócz jabłek i wiórków, zrób kruszonkę.
  2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż 3/4 ciasta, następnie jabłka i resztę ciasta.
  4. Posyp wiórkami kokosowymi.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 50 minut.
  6. Szarlotkę podawaj udekorowaną świeżą miętą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

  • judyatg77

    Wyśmienita

    Łatwa, szybka...i co najważniejsze smaczna :-) moja z szarymi renetami była wspaniała...
  • imag123

    Wspaniała

    Polecam
  • imag123

    Wspaniała !

    Szarlotka upieczona, wszystko zrobione według przepisu i dokładnie zważone, proste zawsze najlepsze, bardzo polecam, nawet początkująca osoba da sobie radę, wystarczy trzymać się przepisu. Mąka powinna być tortowa lub do biszkoptów wtedy ciasto będzie kruche, a i użyłam masła klarowanego, i piekłam w tortownicy 22cm.

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: