Szybka szarlotka

5/5 5 77 5 1
5/5 5 77 5 1
  • Przygotowanie: 28 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

  • Porcje: 16

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Połącz ze sobą wszystkie składniki oprócz jabłek i wiórków, zrób kruszonkę.
  2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż 3/4 ciasta, następnie jabłka i resztę ciasta.
  4. Posyp wiórkami kokosowymi.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 50 minut.
  6. Szarlotkę podawaj udekorowaną świeżą miętą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?