
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Szarlotka z kruszonką
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
3 minKrok 3
2 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
1 minKrok 7
5 minKrok 8
45 minKrok 1 z 8
Mąkę przesiej do miski, a następnie dodaj 250 g masła, 0,5 szklanki cukru, Cukier wanilinowy WINIARY, Proszek do pieczenia WINIARY oraz żółtka. Wszystkie składniki połącz i zrób kruszonkę.
Krok 2 z 8
Blachę do pieczenia wysmaruj masłem i posyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 3 z 8
Rozłóż równomiernie 0,75 ciasta na blasze (resztę zostaw na kruszonkę na wierzch ciasta).
Krok 4 z 8
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5 z 8
Białka ubij na sztywną pianę i dodaj cukier, a następnie zawartość Budyniu o smaku waniliowym WINIARY i dokładnie wymieszaj.
Krok 6 z 8
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C.
Krok 7 z 8
Na warstwie ciasta rozłóż starte jabłka, a następnie ubitą pianę. Wierzch posyp resztą ciasta.
Krok 8 z 8
Wstaw do piekarnika i piecz 45 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0