1

2

Przepisy

Naleśniki z serem

5/5 5 125 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 2 porcje

860 calories kalorie: 860 kcal / porcja

Pyszne naleśniki z serem możemy podać na deser lub jako danie obiadowe. Do ciasta zamiast mleka można dodać szklankę kefiru i dwie łyżki otrąb (żytnich lub pszennych). Do masy twarożkowej - oprócz Cukru wanilinowego - możemy dodać kroplę cytrusowego aromatu, rodzynki lub skórkę pomarańczową. Naleśniki z serem wyglądają pięknie i pysznie smakują udekorowane dżemem lub owocami z konfitur.

składniki:

Liczba porcji:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki połącz ze sobą i zmiksuj mikserem.
  2. Smaż naleśniki na suchej, gorącej patelni.
  3. Przygotuj farsz twarogowy: utrzyj twaróg z cukrem, Cukrem wanilinowym WINIARY oraz mlekiem dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  4. Naleśniki smaruj masą twarogową.

1 wskazówka do przepisu

  • radish
    z naleśnikami polecam zrobić tak, jak się robi z pancakesami - dodaję do ciasta rozpuszczone (przestudzone) masło. dzięki temu są delikatne. jeśli dacie trochę więcej, można je smażyć już bez tłuszczu, na suchej teflonowej patelni (mocno rozgrzanej)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

  • radish

    Idealne :)

    Idealny przepis, wyszły super. Przy drugim podejściu dodałam do ciasta roztopione i przestudzone ciasto. Polecam :) a do dekoracji maliny i jeżyny oraz kilka listków świeżej mięty

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: