Naleśniki z serem

4/5 4 154 5 1
4/5 4 154 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki połącz ze sobą i zmiksuj mikserem.
  2. Smaż naleśniki na suchej, gorącej patelni.
  3. Przygotuj farsz twarogowy: utrzyj twaróg z cukrem, Cukrem wanilinowym WINIARY oraz mlekiem dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  4. Naleśniki smaruj masą twarogową.

Opis przepisu:

Pyszne naleśniki z serem możemy podać na deser lub jako danie obiadowe. Do ciasta zamiast mleka można dodać szklankę kefiru i dwie łyżki otrąb (żytnich lub pszennych). Do masy twarożkowej - oprócz Cukru wanilinowego - możemy dodać kroplę cytrusowego aromatu, rodzynki lub skórkę pomarańczową. Naleśniki z serem wyglądają pięknie i pysznie smakują udekorowane dżemem lub owocami z konfitur.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?