Naleśniki z serem

Oceń ten przepis!

4/5 4 191 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 2

4/5 4 191 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki połącz ze sobą i zmiksuj mikserem.
  2. Smaż naleśniki na suchej, gorącej patelni.
  3. Przygotuj farsz twarogowy: utrzyj twaróg z cukrem, Cukrem wanilinowym WINIARY oraz mlekiem dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  4. Naleśniki smaruj masą twarogową.

Opis przepisu:

Choć naleśniki to jeden z najprostszych przepisów i danie, które znają chyba wszyscy, w każdym domu czy restauracji mogą smakować nieco inaczej. Wszystko przez to, że do bazowego ciasta można dodawać rozmaite składniki, takie jak np. kefir czy otręby. Placek byłby jednak niczym bez odpowiedniego nadzienia. Nasza propozycja to słodki farsz twarogowy, choć naleśniki możesz podawać też w wersji wytrawnej.

Trudno dziwić się temu, że naleśniki w najrozmaitszych wersjach są hitem w polskich domach. Ich przygotowanie nie wymaga dużych zdolności kulinarnych, a do tego usmażenie naleśników nie zajmuje dużo czasu. Dzięki temu na bazie naleśników łatwo przygotować zarówno deser, przystawkę, jak i danie główne, w zależności od tego, co akurat nam w duszy gra. Pewne jest to, że naleśniki stanowią przysmak dla dzieci i niejednego dorosłego!

Mleko, wodę, jajka, sól, mąkę i olej połącz ze sobą. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Usmaż naleśniki. Żeby wykonać farsz, utrzyj twaróg z cukrem, Cukrem wanilinowym WINIARY i mlekiem, aż powstanie kremowa masa. Każdy naleśnik posmaruj twarożkiem i zawiń w kopertę lub rulon. Danie możesz udekorować wedle własnego uznania – świetnie sprawdzą się świeże owoce lub dżem albo konfitura.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?