Śledzie w śmietanie z jabłkiem

4/5 4 62 5 1
4/5 4 62 5 1
  • Przygotowanie: 26 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  2. Śledzie mocz 1 godzinę, odsącz, przekrój na połowę i ułóż na półmisku.
  3. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop sokiem z cytryny.
  4. Następnie obierz cebulę, pokrój ją w półplasterki, sparz wrzątkiem.
  5. Sos śmietanowo-majonezowy połącz z jabłkiem i cebulą, rozłóż na śledziach.
  6. Śledzie podawaj posypane natką pietruszki.

Opis przepisu:

Aby przyrządzić smaczne przekąski śledziowe nie trzeba być mistrzem sztuki kulinarnej. W prosty i szybki sposób możesz przygotować pyszne śledzie w śmietanie z jabłkiem, które będą doskonałą przekąską na święta, ale sprawdzą się również jako przystawka na przyjęciu czy spotkaniu w gronie przyjaciół. Jeśli przyozdobisz śledzie natką pietruszki oraz paseczkami czerwonej papryki, będą one ładnie prezentowały się na stole. Sprawdź, jak smaczną przekąskę możesz przygotować ze śledzia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?