1

2

Przepisy

Śledzie w śmietanie z jabłkiem

4/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 277 kcal / porcja

Aby przyrządzić smaczne przekąski śledziowe nie trzeba być mistrzem sztuki kulinarnej. W prosty i szybki sposób możesz przygotować pyszne śledzie w śmietanie z jabłkiem, które będą doskonałą przekąską na święta, ale sprawdzą się również jako przystawka na przyjęciu czy spotkaniu w gronie przyjaciół. Jeśli przyozdobisz śledzie natką pietruszki oraz paseczkami czerwonej papryki, będą one ładnie prezentowały się na stole. Sprawdź, jak smaczną przekąskę możesz przygotować ze śledzia.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  2. Śledzie mocz 1 godzinę, odsącz, przekrój na połowę i ułóż na półmisku.
  3. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, skrop sokiem z cytryny.
  4. Następnie obierz cebulę, pokrój ją w półplasterki, sparz wrzątkiem.
  5. Sos śmietanowo-majonezowy połącz z jabłkiem i cebulą, rozłóż na śledziach.
  6. Śledzie podawaj posypane natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: