Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śledzik z ananasem to kompozycja słodyczy, ostrości i pikanterii, dopełniona pysznym sosem z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i słodkiej zalewy z ananasów. Sałatka musi postać w lodówce 2-3 godziny, by nabrała właściwego smaku. Śledzika z ananasem podajemy w niskich, szerokich pucharkach lub szklanych miseczkach, wyłożonych liśćmi sałaty (zwykłej, frezowanej lub kolorowej).
Przygotowanie
345 min
Krok 1
130 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą (1,5 l) i pozostaw na 2 godz. Odsącz i pokrój w kostkę.
Krok 2
10 min
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i przelej wrzącą wodą, odsącz.
Krok 3
10 min
Ananasy odsącz z zalewy i pokrój. Majonez połącz z sokiem z ananasa (ok. 50 ml).
Krok 4
10 min
Śledzie połącz z cebulą, ananasem i sosem majonezowym. Dopraw pieprzem.
Krok 5
180 min
Odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 6
5 min
Podawaj w pucharkach wyłożonych liśćmi sałaty.
Krok 1
z
6
Śledzie umyj, zalej zimną wodą (1,5 l) i pozostaw na 2 godz. Odsącz i pokrój w kostkę.
Krok 2
z
6
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i przelej wrzącą wodą, odsącz.
Krok 3
z
6
Ananasy odsącz z zalewy i pokrój. Majonez połącz z sokiem z ananasa (ok. 50 ml).
Krok 4
z
6
Śledzie połącz z cebulą, ananasem i sosem majonezowym. Dopraw pieprzem.
Krok 5
z
6
Odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 6
z
6
Podawaj w pucharkach wyłożonych liśćmi sałaty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0