Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Śledzie po japońsku
Dodaj do CookBook

Śledzie po japońsku

(2)
1 godz 40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest radish
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4 
Filet śledziowy
2  łyżek
Śmietana
1  łyżka
Natka pietruszki
3 
Cebula
1 
Ogórek kiszony
4 
Jajko
3  łyżek
Groszek konserwowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.7 g
Wartość energetyczna
542.3 kcal
Tłuszcze
37.6 g
Białko
41 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Śledzie po japońsku to doskonały sposób na niemarnowanie jedzenia. Poza tym z powodzeniem można je wykorzystać jako przystawkę, czy po prostu rybną przekąskę na co dzień. Podane z sosem śmietanowym, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz świeżą natką pietruszki doskonale prezentują się w szklanych półmiskach. Podane z siekaną cebulką, jajkami na twardo i kiszonym ogórkiem tworzą pyszną całość.

Przepis na śledzie po japońsku jest niewymagający i każdy poradzi sobie z przygotowaniem. Zacznij od umycia filetów śledzia, zalania ich zimną wodą i odstawienia na godzinę. Po tym czasie rybę odsącz, pokrój na małe kawałki i ułóż na półmisku. Obierz cebulę i posiekaj ją w drobną kostkę. Jajka ugotuj na twardo. Następnie ostudź, obierz je ze skorupek i pokrój w plasterki.

Japoński śledź dobrze komponuje się też z kiszonym ogórkiem. Jego również pokrój w plasterki. Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz ze śmietaną i posiekaną świeżą natką pietruszki. W ten sposób stworzysz sos śmietanowy, który podkreśli smak śledzi i dodatków. Na rybie rozłóż równomiernie cebulkę, plasterki ogórka i jajek oraz konserwowy groszek, który doda nieco słodkiego smaku. Całość polej sosem.

Tak przygotowany śledź po japońsku najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Świetnie sprawdzi się bagietka, ale możesz wybrać inny rodzaj pieczywa.

Przygotowanie

100 min
  • Krok 1

    60 min
    Filety umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godzinę, odsącz, pokrój na kawałki i ułóż na półmisku.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    15 min
    Ugotuj jajka pokrój razem z ogórkami w plasterki.
  • Krok 4

    5 min
    Majonez połącz ze śmietaną i natką pietruszki.
  • Krok 5

    5 min
    Na filetach rozłóż cebulę, plasterki ogórka, jajka i groszek.
  • Krok 6

    5 min
    Śledzie podawaj polane sosem majonezowym.
Śledzie po japońsku

Krok 1 z 6

Filety umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godzinę, odsącz, pokrój na kawałki i ułóż na półmisku.

Śledzie po japońsku

Krok 2 z 6

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Śledzie po japońsku

Krok 3 z 6

Ugotuj jajka pokrój razem z ogórkami w plasterki.

Śledzie po japońsku

Krok 4 z 6

Majonez połącz ze śmietaną i natką pietruszki.

Śledzie po japońsku

Krok 5 z 6

Na filetach rozłóż cebulę, plasterki ogórka, jajka i groszek.

Śledzie po japońsku

Krok 6 z 6

Śledzie podawaj polane sosem majonezowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Popołudniowa przekąska
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Śledzie z buraczkami pod pierzynką

    Śledzie z buraczkami pod pierzynką

    1 godz 38 min Łatwy
  • Śledzie po kaszubsku

    Śledzie po kaszubsku

    4 godz Łatwy
  • Śledzie pod pierzynką

    Śledzie pod pierzynką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Śledzie w śmietanie z czosnkiem

    Śledzie w śmietanie z czosnkiem

    1 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu