Jajka faszerowane wiosenne

4/5 4 46 5 1

przygotowanie: 16 min

porcje: 4 porcje

150 calories kalorie: 150 kcal / porcja

Wiosenne jajka faszerowane to elegancka przystawka nie tylko na świąteczny stół, ale też na co dzień. Połówki jajek mają w sobie pyszny farsz z żółtek, ogórka, rzodkiewek i szczypiorku. Całość dopełnia Majonez Dekoracyjny WINIARY, odpowiadający za kremową konsystencję farszu, ale też sprawiający, że faszerowane jajka nabierają delikatnego smaku. Wielkanocne jajka z farszem podawaj na talerzu z kiełkami (np. brokuła czy rzodkiewki).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
  2. Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
  3. Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
  5. Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.