Jajka faszerowane wiosenne

4/5 4 56 5 1
4/5 4 56 5 1
  • Przygotowanie: 16 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
  2. Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
  3. Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
  5. Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Wiosenne jajka faszerowane to elegancka przystawka nie tylko na świąteczny stół, ale też na co dzień. Połówki jajek mają w sobie pyszny farsz z żółtek, ogórka, rzodkiewek i szczypiorku. Całość dopełnia Majonez Dekoracyjny WINIARY, odpowiadający za kremową konsystencję farszu, ale też sprawiający, że faszerowane jajka nabierają delikatnego smaku. Wielkanocne jajka z farszem podawaj na talerzu z kiełkami (np. brokuła czy rzodkiewki).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?