Jajka faszerowane wiosenne

Oceń ten przepis!

4/5 4 61 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 16 min.

  • Porcje 4

4/5 4 61 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
  2. Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
  3. Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
  5. Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Jajka w tradycji i sztuce kulinarnej towarzyszą człowiekowi bodaj od początków jego istnienia. Ten prosty, z pozoru zwyczajny składnik spożywczy daje bardzo dużo możliwości i pozwala stworzyć prawdziwe cuda – ładne i smaczne zarazem. Może zatem czas sięgnąć po jajka i zrobić coś więcej niż tylko jajecznicę? Gorąco do tego zachęcamy!

Jedną z ciekawszych propozycji są wiosenne jajka faszerowane. Doskonale sprawdzą się jako elegancka przystawka na świąteczny stół, ale nie tylko, bo z pewnością zrobią prawdziwą furorę przy każdej innej okazji. Już teraz zaserwuj je swoim gościom i domownikom!

Co takiego sprawia, że wielkanocne jajka z farszem są tak wyjątkowe? Oczywiście przepyszny farsz, który przygotujesz w zaledwie kilka minut. Wystarczy, że wymieszasz ze sobą żółtka, drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek i świeżego ogórka. Połącz wszystkie składniki w spójną i estetyczną całość. Sięgnij w tym celu po Majonez Dekoracyjny WINIARY. Nada on farszowi kremowej konsystencji i sprawi, że faszerowane jajka nabiorą delikatnego smaku.

Nasza rada: po przekrojeniu jajek na pół wyjmij z nich żółtka bardzo delikatnie, by nie uszkodzić białek. Gotowy farsz nakładaj ostrożnie, np. przy pomocy małej łyżeczki. Gotowe, ułożone na talerzu jajka możesz udekorować świeżymi kiełkami. Jeśli lubisz eksperymentować i odkrywać nowe smaki, śmiało sięgnij po inne składniki, by stworzysz swoje własne, niepowtarzalne jajka faszerowane. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?