Pomagamy w gotowaniu

Chili sin carne

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pokrój w kostkę paprykę, posiekaj drobno czosnek.
  2. Podsmaż warzywa w garnku na oleju, pod koniec smażenia dodaj pieprz cayenne.
  3. Wlej sos Winiary, dodaj odsączoną ciecierzycę, zagotuj i duś razem około 5 minut.
  4. Podawaj z ryżem lub tortillą, kwaśną śmietaną i listkami świeżej kolendry.

Opis przepisu:

Wegetariańska alternatywa dla chili con carne to dowód na to, że mięso nie jest potrzebne, by ta teksańska potrawa zachwycała smakiem. Dodatek ciecierzycy i gęstego Sosu meksykańskiego Winiary sprawia, że chili sin carne jest sycące i pyszne. Dla urozmaicenia przepisu możesz też dodać więcej warzyw. Chili sin carne z dynią smakuje naprawdę wyjątkowo! Jeśli jednak chcesz też wypróbować klasyczną wersję tego dania, tutaj znajdziesz przepis na chili con carne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?