Chili sin carne
21min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
33.71 g
Węglowodany
127.68 g
Tłuszcze
38.14 g
Wartość energetyczna
982.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
21 min
Krok 1
5 min
Pokrój w kostkę paprykę, posiekaj drobno czosnek.
Krok 2
5 min
Podsmaż warzywa w garnku na oleju, pod koniec smażenia dodaj pieprz cayenne.
Krok 3
10 min
Wlej sos Winiary, dodaj odsączoną ciecierzycę, zagotuj i duś razem około 5 minut.
Krok 4
1 min
Podawaj z ryżem lub tortillą, kwaśną śmietaną i listkami świeżej kolendry.
Wegetariańska alternatywa dla chili con carne to dowód na to, że mięso nie jest potrzebne, by ta teksańska potrawa zachwycała smakiem. Dodatek ciecierzycy i gęstego Sosu meksykańskiego Winiary sprawia, że chili sin carne jest sycące i pyszne. Dla urozmaicenia przepisu możesz też dodać więcej warzyw. Chili sin carne z dynią smakuje naprawdę wyjątkowo!
Komentarze 0