Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wegetariańska alternatywa dla chili con carne to dowód na to, że mięso nie jest potrzebne, by ta teksańska potrawa zachwycała smakiem. Dodatek ciecierzycy i gęstego Sosu meksykańskiego Winiary sprawia, że chili sin carne jest sycące i pyszne. Dla urozmaicenia przepisu możesz też dodać więcej warzyw. Chili sin carne z dynią smakuje naprawdę wyjątkowo!
Przygotowanie
21 min
Krok 1
5 min
Pokrój w kostkę paprykę, posiekaj drobno czosnek.
Krok 2
5 min
Podsmaż warzywa w garnku na oleju, pod koniec smażenia dodaj pieprz cayenne.
Krok 3
10 min
Wlej sos Winiary, dodaj odsączoną ciecierzycę, zagotuj i duś razem około 5 minut.
Krok 4
1 min
Podawaj z ryżem lub tortillą, kwaśną śmietaną i listkami świeżej pietruszki.
Krok 1
z
4
Pokrój w kostkę paprykę, posiekaj drobno czosnek.
Krok 2
z
4
Podsmaż warzywa w garnku na oleju, pod koniec smażenia dodaj pieprz cayenne.
Krok 3
z
4
Wlej sos Winiary, dodaj odsączoną ciecierzycę, zagotuj i duś razem około 5 minut.
Krok 4
z
4
Podawaj z ryżem lub tortillą, kwaśną śmietaną i listkami świeżej pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0