Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Podudzia z kurczaka w sosie chili

0
1 godz 35 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Robert Harna

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Podudzia z kurczaka
3  ząbków
1  pęczek
Cebula dymka
0.5  szklanka
Sezam prażony
1.5  łyżeczek
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Kurkuma
3  łyżek
Sos sojowy
trochę
Oliwa
trochę
Sól i pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.23 g
Węglowodany
30.02 g
Tłuszcze
56.61 g
Wartość energetyczna
684.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

95 min
Krok 1
30 min
Kurczaka umyj i dokładnie osusz. Polej sosem sojowym oraz skrop oliwą. Dodaj kurkumę, paprykę słodką i posiekany bardzo drobno czosnek. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 minut.
Krok 2
60 min
Kurczaka ułóż w naczyniu do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz około 30 minut. Po tym czasie wyjmij kurczaka i posmaruj go dokładnie sosem chilli Winiary. Wierzch posyp sezamem. Całość wstaw ponownie do piekarnika i piecz kolejne 15-30 minut, aż kurczak będzie miękki.
Krok 3
5 min
Podawaj z sosem Orientalnym Chili Winiary, posypane posiekaną dymką i sezamem.
Podudzia z kurczaka w sosie chili

Krok 1 z 3

Kurczaka umyj i dokładnie osusz. Polej sosem sojowym oraz skrop oliwą. Dodaj kurkumę, paprykę słodką i posiekany bardzo drobno czosnek. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 minut.

Podudzia z kurczaka w sosie chili

Krok 2 z 3

Kurczaka ułóż w naczyniu do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz około 30 minut. Po tym czasie wyjmij kurczaka i posmaruj go dokładnie sosem chilli Winiary. Wierzch posyp sezamem. Całość wstaw ponownie do piekarnika i piecz kolejne 15-30 minut, aż kurczak będzie miękki.

Podudzia z kurczaka w sosie chili

Krok 3 z 3

Podawaj z sosem Orientalnym Chili Winiary, posypane posiekaną dymką i sezamem.

Lubisz pikantne dania? Pieczone udka (podudzia z kurczaka w sosie chili) to znakomity pomysł na sycący obiad dla Ciebie i Twoich bliskich. Kurczak chętnie przyjmie azjatycką marynatę. Podudzia z kurczaka w sosie chili zostały zainspirowane kuchnią orientalną. Świetnie będzie pasować do nich ryż, ale jeśli wolisz frytki, również się tu sprawdzą. Udka podawaj z Sosem Orientalnym Chili z imbirem i kurkumą, posypane sezamem i cebulką dymką, która przy okazji odświeży nieco smak dania i będzie przyjemnie chrupać. Polecamy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika