Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Podudzia z kurczaka w sosie chili
Dodaj do CookBook

Podudzia z kurczaka w sosie chili

(1)
1 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  butelka
Sos słodki chili
350  g
Podudzia z kurczaka albo ćwiartka z kurczaka
2  ząbków
Czosnek
0.75  pęczek
Cebula dymka
0.33  szklanka
Sezam prażony
1  łyżeczka
Słodka papryka
0.25  łyżeczka
Kurkuma
2  łyżek
Sos sojowy
trochę
Oliwa
trochę
Sól i pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.7 g
Wartość energetyczna
653.9 kcal
Tłuszcze
53.2 g
Białko
12.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz pikantne dania? Pieczone udka (podudzia z kurczaka w sosie chili) to znakomity pomysł na sycący obiad dla Ciebie i Twoich bliskich. Kurczak chętnie przyjmie azjatycką marynatę. Podudzia z kurczaka w sosie chili zostały zainspirowane kuchnią orientalną. Świetnie będzie pasować do nich ryż, ale jeśli wolisz frytki, również się tu sprawdzą. Udka podawaj z sosem sweet chili, posypane sezamem i cebulką dymką, która przy okazji odświeży nieco smak dania i będzie przyjemnie chrupać. Poznaj także przepis na pałki z kurczaka z ryżem. Polecamy!

Przygotowanie

95 min
  • Krok 1

    30 min
    Kurczaka umyj i dokładnie osusz. Polej sosem sojowym oraz skrop oliwą. Dodaj kurkumę, paprykę słodką i posiekany bardzo drobno czosnek. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 minut.
  • Krok 2

    60 min
    Kurczaka ułóż w naczyniu do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz około 30 minut. Po tym czasie wyjmij kurczaka i posmaruj go dokładnie sosem sweet chili. Wierzch posyp sezamem. Całość wstaw ponownie do piekarnika i piecz kolejne 15-30 minut, aż kurczak będzie miękki (w przypadku ćwiartki z kurczaka czas będzie wynosił 30-45 min).
  • Krok 3

    5 min
    Podawaj z sosem sweet chili, posypane posiekaną dymką i sezamem.
Podudzia z kurczaka w sosie chili

Krok 1 z 3

Kurczaka umyj i dokładnie osusz. Polej sosem sojowym oraz skrop oliwą. Dodaj kurkumę, paprykę słodką i posiekany bardzo drobno czosnek. Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 minut.

Podudzia z kurczaka w sosie chili

Krok 2 z 3

Kurczaka ułóż w naczyniu do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz około 30 minut. Po tym czasie wyjmij kurczaka i posmaruj go dokładnie sosem sweet chili. Wierzch posyp sezamem. Całość wstaw ponownie do piekarnika i piecz kolejne 15-30 minut, aż kurczak będzie miękki (w przypadku ćwiartki z kurczaka czas będzie wynosił 30-45 min).

Podudzia z kurczaka w sosie chili

Krok 3 z 3

Podawaj z sosem sweet chili, posypane posiekaną dymką i sezamem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Podudzia z kurczaka marynowane w maślance i salsie meksykańskiej

    Podudzia z kurczaka marynowane w maślance i salsie meksykańskiej

    1 godz 56 min Łatwy
  • Podudzia z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

    Podudzia z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

    44 min Łatwy
  • Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami

    Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami

    1 godz 21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu