Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami

0
81 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami
1 kg
Podudzia z kurczaka
200 g
Marchewka
200 g
Pieczarki
1 
Cebula

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
44.31 g
Węglowodany
8.8 g
Tłuszcze
42.31 g
Wartość energetyczna
599.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

81 min
Krok 1
15 min
Podudzia z kurczaka dokładnie umyj. Obierz pieczarki i warzywa. Marchewki pokrój w ukośne grube plastry, a cebule w ósemki.
Krok 2
5 min
W opakowaniu Pomysł na... znajdziesz woreczek i zapinkę. Umieść w nim pałki, warzywa i całe pieczarki. Wsyp Pomysł na..., potrząśnij woreczkiem i zamknij zapinką.
Krok 2
60 min
Całość włóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 60 minut.
Krok 3
1 min
Podawaj z ulubioną kaszą zmieszaną z powstałym podczas pieczenia sosem.
Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami

Krok 1 z 4

Podudzia z kurczaka dokładnie umyj. Obierz pieczarki i warzywa. Marchewki pokrój w ukośne grube plastry, a cebule w ósemki.

Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami

Krok 2 z 4

W opakowaniu Pomysł na... znajdziesz woreczek i zapinkę. Umieść w nim pałki, warzywa i całe pieczarki. Wsyp Pomysł na..., potrząśnij woreczkiem i zamknij zapinką.

Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami

Krok 2 z 4

Całość włóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 60 minut.

Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami

Krok 3 z 4

Podawaj z ulubioną kaszą zmieszaną z powstałym podczas pieczenia sosem.

Jeśli masz ochotę na kurczaka w nowej odsłonie, polecamy przepis na podudzia kurczaka, które pieczemy z marchewką i pieczarkami, a także dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Gotowe, chrupiące podudzia z kurczaka z marchewką i pieczarkami podawaj z ulubioną kaszą i aromatycznym sosem, który powstał podczas pieczenia. Naszym zdaniem tak podany kurczak to obiad idealny!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika