Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami
81min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
44.31 g
Węglowodany
8.8 g
Tłuszcze
42.31 g
Wartość energetyczna
599.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
81 min
Krok 1
15 min
Podudzia z kurczaka dokładnie umyj. Obierz pieczarki i warzywa. Marchewki pokrój w ukośne grube plastry, a cebule w ósemki.
Krok 2
5 min
W opakowaniu Pomysł na... znajdziesz woreczek i zapinkę. Umieść w nim pałki, warzywa i całe pieczarki. Wsyp Pomysł na..., potrząśnij woreczkiem i zamknij zapinką.
Krok 2
60 min
Całość włóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 60 minut.
Krok 3
1 min
Podawaj z ulubioną kaszą zmieszaną z powstałym podczas pieczenia sosem.
Jeśli masz ochotę na kurczaka w nowej odsłonie, polecamy przepis na podudzia kurczaka, które pieczemy z marchewką i pieczarkami, a także dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Gotowe, chrupiące podudzia z kurczaka z marchewką i pieczarkami podawaj z ulubioną kaszą i aromatycznym sosem, który powstał podczas pieczenia. Naszym zdaniem tak podany kurczak to obiad idealny!
Komentarze 0