Pyszne racuchy z jabłkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 111 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 3

4/5 4 111 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienna i pokrój w kostkę.
  2. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. (Możesz też użyć miksera.)
  3. Następnie dodaj mąkę z Proszkiem do pieczenia i Cukrem wanilinowym WINIARY oraz stopniowo – mleko. Mieszamy aż składniki się połączą.
  4. Na końcu dodajemy pokrojone jabłko i mieszamy.
  5. Na rozgrzaną patelnią z olejem nakładaj przy pomocy łyżki porcję ciasta i smażymy na małym ogniu aż będą rumiane z dwóch stron.
  6. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, możesz podawać z cieniutkimi plasterkami jabłek.

Opis przepisu:


Przepis na racuchy z jabłkami jest uniwersalnym pomysłem na przepyszny podwieczorek z jabłkami i słodkim Cukrem Wanilinowym WINIARY, podkreślającym smak i aromat racuchów.

Z kolei Proszek do pieczenia WINIARY sprawi, że jabłkowe racuchy będą pulchne i urosną na patelni w mgnieniu oka. Podajemy je z ulubionymi jabłkami pokrojonymi w plasterki – możesz spróbować tego przepisu na racuchy również z innymi owocami, aby odkryć nowe kompozycje kulinarne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?