Piernik z dżemem
97min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.84 g
Węglowodany
47.9 g
Tłuszcze
13.07 g
Wartość energetyczna
336.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
97 min
Krok 1
10 min
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mleko przegotować wystudzić. Do masy dodawać na zmienę mleko zmiksować.
Krok 2
10 min
Oraz przesianą przez sito mąkę. Do miski wlac olej dodać cynamon, wsyapć równiez sodę i kakao.
Krok 3
5 min
Dodać przyprawę do pierkinikai i wymieszać.
Krok 4
10 min
Wymieszany olej z przyprawami dodac do ciasta i wymieszać. Dodawać po łyżce dżemu i miksować aż się połączy z ciastem
Krok 5
60 min
Przelac do formy i piec przez 60 minut w nagrzanym piekrniku.
Krok 6
2 min
Po upieczeniu mozna posyapć cukrem puderm lub polac polewą
Tradycyjny piernik z dżemem, ale bardzo szybki w przygotowaniu? Tak, ten przepis jest właśnie taki. Idealny dla zabieganych osób, które mają mało czasu, ale chcą przygotować pyszne, aromatyczne ciasto. Dodatek Cukru wanilinowego WINIARY oraz przyprawy do piernika sprawia, że ciasto uzyskuje pełnię swojego smaku.
Komentarze 0