Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Piernik z dżemem

(1)
1 godz 37 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest paulinapj
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
16  g
Cukier wanilinowy WINIARY
4  szklanek
Mąka
2  łyżeczek
Soda oczyszczona
1  szklanka
Olej
1  paczka
Przyprawa do piernika
1  słoik
Dżem porzeczkowy
1  szklanka
Cukier
2  łyżek
Kakao
5 
Jajko
2  szklanek
Mleko
2  łyżeczek
Cynamon
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.84 g
Węglowodany
47.9 g
Tłuszcze
13.07 g
Wartość energetyczna
336.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tradycyjny piernik z dżemem, ale bardzo szybki w przygotowaniu? Tak, ten przepis jest właśnie taki. Idealny dla zabieganych osób, które mają mało czasu, ale chcą przygotować pyszne, aromatyczne ciasto. Dodatek Cukru wanilinowego WINIARY oraz przyprawy do piernika sprawia, że ciasto uzyskuje pełnię swojego smaku.

Przygotowanie

97 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mleko przegotować wystudzić. Do masy dodawać na zmienę mleko zmiksować.
  • Krok 2

    10 min
    Oraz przesianą przez sito mąkę. Do miski wlac olej dodać cynamon, wsyapć równiez sodę i kakao.
  • Krok 3

    5 min
    Dodać przyprawę do pierkinikai i wymieszać.
  • Krok 4

    10 min
    Wymieszany olej z przyprawami dodac do ciasta i wymieszać. Dodawać po łyżce dżemu i miksować aż się połączy z ciastem
  • Krok 5

    60 min
    Przelac do formy i piec przez 60 minut w nagrzanym piekrniku.
  • Krok 6

    2 min
    Po upieczeniu mozna posyapć cukrem puderm lub polac polewą
Piernik z dżemem

Krok 1 z 6

Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mleko przegotować wystudzić. Do masy dodawać na zmienę mleko zmiksować.

Piernik z dżemem

Krok 2 z 6

Oraz przesianą przez sito mąkę. Do miski wlac olej dodać cynamon, wsyapć równiez sodę i kakao.

Piernik z dżemem

Krok 3 z 6

Dodać przyprawę do pierkinikai i wymieszać.

Piernik z dżemem

Krok 4 z 6

Wymieszany olej z przyprawami dodac do ciasta i wymieszać. Dodawać po łyżce dżemu i miksować aż się połączy z ciastem

Piernik z dżemem

Krok 5 z 6

Przelac do formy i piec przez 60 minut w nagrzanym piekrniku.

Piernik z dżemem

Krok 6 z 6

Po upieczeniu mozna posyapć cukrem puderm lub polac polewą

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Magdalena

Weźcie poprawcie te literówki, pokaleczony język polski, powiedzcie autorce, żeby poprawiła. Poza tym, w jakiej temperaturze piec?

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mleczna kanapka

    4 godz 50 min Łatwy
  • Muffinki z Oreo

    1 godz 5 min Łatwy
  • Placek z mascarpone

    1 godz 35 min Łatwy
  • Kakaowe ciasto z waniliowym serem

    1 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu