Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piernik wykonany bez użycia miodu. To rozwiązanie sprawia, że jest nieco lżejszy, a przez to chętniej zajadany. Dodatek w postaci cukru waniliowego WINIARY, nada piernikowi smakowitego aromatu i wzbogaci nasze doznania smakowe. Po wyjęciu z piekarnika, możemy udekorować ciasto lukrem lub polewą czekoladową. Aż ślinka cieknie!
Przygotowanie
62 min
Krok 1
5 min
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszaj.
Krok 2
2 min
Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3
50 min
Piecz 40-50 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
5 min
Po wyjęciu i ostudzeniu możesz je polukrować lub polać polewą czekoladową.
Krok 1
z
4
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszaj.
Krok 2
z
4
Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3
z
4
Piecz 40-50 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
z
4
Po wyjęciu i ostudzeniu możesz je polukrować lub polać polewą czekoladową.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0