Piernik bez miodu
1 godz 2 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.84 g
Węglowodany
53.76 g
Tłuszcze
17.33 g
Wartość energetyczna
391.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
62 min
Krok 1
5 min
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszaj.
Krok 2
2 min
Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3
50 min
Piecz 40-50 minut w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
5 min
Po wyjęciu i ostudzeniu możesz je polukrować lub polać polewą czekoladową.
Piernik wykonany bez użycia miodu. To rozwiązanie sprawia, że jest nieco lżejszy, a przez to chętniej zajadany. Dodatek w postaci cukru waniliowego WINIARY, nada piernikowi smakowitego aromatu i wzbogaci nasze doznania smakowe. Po wyjęciu z piekarnika, możemy udekorować ciasto lukrem lub polewą czekoladową. Aż ślinka cieknie!
Komentarze 0