Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

(0)
4 godz 32 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Ser mielony na sernik
400  g
Pierniczki katarzynki
150  ml
Śmietana 30%
200  g
Cukier puder
6 
Jajko
6 
Cytryna
1  tabliczka
Czekolada gorzka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13.7 g
Węglowodany
51.62 g
Tłuszcze
24.96 g
Wartość energetyczna
480.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik to ciasto, które ma wielu amatorów. Możesz powiększyć grono jego miłośników, kiedy na Święta przygotujesz lekki sernik cytrynowy na pysznych korzennych piernikach. Aby Twój wypiek był orzeźwiający i intensywny w smaku, oprócz skórki i soku z cytryny, dodaj doskonałą galaretkę cytrynową WINIARY. Ten prosty przepis sprawdzi się podczas wielu okazji.
Gotujmy

Przygotowanie

272 min
Krok 1
5 min
Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.
Krok 2
5 min
Wypełnij szczelnie spód tortownicy pokruszonymi piernikami.
Krok 3
15 min
Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.
Krok 4
2 min
Całość wylej na spód z pierników.
Krok 5
240 min
Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.
Krok 6
5 min
Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.
Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 1 z 6

Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 2 z 6

Wypełnij szczelnie spód tortownicy pokruszonymi piernikami.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 3 z 6

Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 4 z 6

Całość wylej na spód z pierników.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 5 z 6

Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 6 z 6

Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika