Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym
Dodaj do CookBook

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

(0)
4 godz 32 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka cytrynowy smak WINIARY
1  kg
Ser mielony na sernik
400  g
Pierniczki katarzynki
150  ml
Śmietana 30%
200  g
Cukier puder
6 
Jajko
6 
Cytryna
1  tabliczka
Czekolada gorzka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
51.6 g
Wartość energetyczna
480.4 kcal
Tłuszcze
25 g
Białko
13.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik to ciasto, które ma wielu amatorów. Możesz powiększyć grono jego miłośników, kiedy na Święta przygotujesz lekki sernik cytrynowy na pysznych korzennych piernikach. Aby Twój wypiek był orzeźwiający i intensywny w smaku, oprócz skórki i soku z cytryny, dodaj doskonałą galaretkę cytrynową WINIARY. Ten prosty przepis sprawdzi się podczas wielu okazji.

Przygotowanie

272 min
  • Krok 1

    5 min
    Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    5 min
    Wypełnij szczelnie spód tortownicy pokruszonymi piernikami.
  • Krok 3

    15 min
    Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.
  • Krok 4

    2 min
    Całość wylej na spód z pierników.
  • Krok 5

    240 min
    Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.
  • Krok 6

    5 min
    Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.
Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 1 z 6

Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 2 z 6

Wypełnij szczelnie spód tortownicy pokruszonymi piernikami.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 3 z 6

Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 4 z 6

Całość wylej na spód z pierników.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 5 z 6

Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 6 z 6

Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    6 godz 10 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    Kolorowy sernik na zimno bez pieczenia

    3 godz 30 min Łatwy
  • Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    3 godz 16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu