Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

(0)
4 godz 32 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Galaretka cytrynowy smak WINIARY
1  kg
Ser mielony na sernik
400  g
Pierniczki katarzynki
150  ml
Śmietana 30%
200  g
Cukier puder
6 
Jajko
6 
Cytryna
1  tabliczka
Czekolada gorzka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.7 g
Węglowodany
51.62 g
Tłuszcze
24.96 g
Wartość energetyczna
480.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik to ciasto, które ma wielu amatorów. Możesz powiększyć grono jego miłośników, kiedy na Święta przygotujesz lekki sernik cytrynowy na pysznych korzennych piernikach. Aby Twój wypiek był orzeźwiający i intensywny w smaku, oprócz skórki i soku z cytryny, dodaj doskonałą galaretkę cytrynową WINIARY. Ten prosty przepis sprawdzi się podczas wielu okazji.

Przygotowanie

272 min
  • Krok 1

    5 min
    Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.
  • Krok 2

    5 min
    Wypełnij szczelnie spód tortownicy pokruszonymi piernikami.
  • Krok 3

    15 min
    Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.
  • Krok 4

    2 min
    Całość wylej na spód z pierników.
  • Krok 5

    240 min
    Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.
  • Krok 6

    5 min
    Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.
Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 1 z 6

Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 2 z 6

Wypełnij szczelnie spód tortownicy pokruszonymi piernikami.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 3 z 6

Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 4 z 6

Całość wylej na spód z pierników.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 5 z 6

Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 6 z 6

Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    Pastelowy sernik na zimno bez pieczenia

    1 godz 30 min Łatwy
  • Sernik budyniowy

    Sernik budyniowy

    2 godz 59 min Średni
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Sernik z Princessą Zebrą

    Sernik z Princessą Zebrą

    6 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu