Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
12
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik to ciasto, które ma wielu amatorów. Możesz powiększyć grono jego miłośników, kiedy na Święta przygotujesz lekki sernik cytrynowy na pysznych korzennych piernikach. Aby Twój wypiek był orzeźwiający i intensywny w smaku, oprócz skórki i soku z cytryny, dodaj doskonałą galaretkę cytrynową WINIARY. Ten prosty przepis sprawdzi się podczas wielu okazji.
Przygotowanie
272 min
Krok 1
5 min
Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.
Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.
Krok 4
2 min
Całość wylej na spód z pierników.
Krok 5
240 min
Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.
Krok 6
5 min
Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.
Krok 1
z
6
Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.
Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.
Krok 4
z
6
Całość wylej na spód z pierników.
Krok 5
z
6
Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.
Krok 6
z
6
Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0