Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Ciasto cynamonowe
Dodaj do CookBook

Ciasto cynamonowe

(4)
1 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
5 
Jajko
250  g
Cukier
300  g
Mąka
0.5  szklanka
Olej
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
1  łyżeczka
Cynamon
3 
Dowolne jabłka, najlepiej winne
trochę
Dowolne bakalie, np. rodzynki, suszona żurawina lub orzechy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.7 g
Wartość energetyczna
197.3 kcal
Tłuszcze
7.6 g
Białko
3.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pachnące cynamonem i wanilią puszyste ciasto z kawałkami jabłek i bakaliami. Ciasto cynamonowe przygotujesz szybko i łatwo, a efekt zaskoczy wszystkich, którzy zgromadzą się wokół stołu. Cynamonowe ciasto idealnie nada się na wigilijny stół, a zapach cynamonu, który tak bardzo kojarzy nam się z Bożym Narodzeniem, będzie idealnym dodatkiem do całego świątecznego menu.

Przygotowanie

67 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka zmiksuj z cukrem.
  • Krok 2

    5 min
    Dodawaj stopniowo pozostałe składniki: mąkę, olej, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i jabłka pokrojone w kostkę oraz bakalie.
  • Krok 3

    5 min
    Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    45 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C na 45 minut.
  • Krok 5

    2 min
    Podawaj posypane cukrem pudrem.
Ciasto cynamonowe

Krok 1 z 5

Jajka zmiksuj z cukrem.

Ciasto cynamonowe

Krok 2 z 5

Dodawaj stopniowo pozostałe składniki: mąkę, olej, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i jabłka pokrojone w kostkę oraz bakalie.

Ciasto cynamonowe

Krok 3 z 5

Dokładnie wymieszaj.

Ciasto cynamonowe

Krok 4 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C na 45 minut.

Ciasto cynamonowe

Krok 5 z 5

Podawaj posypane cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.8 z 5
4.8
Wszystkich ocen: 5
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
55
44
11
00
00
00

Opinie

5

KINGA

A na jaką to blaszkę?keks czy zwykła???
Anonim (niezweryfikowany) 12/18/2023-03:48 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/15/2024-11:51 CET
Najlepsza będzie keksówka.
5

karolina

Wszystko super zamiast jabłek dodałam rabarbar ale piekłam więcej niż 45 min. po 45 minutach był jeszcze nie upieczony piekłam grubo ponad godzinę
Anonim (niezweryfikowany) 10/27/2023-10:53 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/15/2024-11:52 CET
Karolino, wiele zależy od piekarnika i owoców. Pieczemy do suchego patyczka, w razie potrzeby – wydłużamy czas.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z truskawkami i galaretką

    Ciasto z truskawkami i galaretką

    1 godz 28 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowe z majonezem

    Ciasto czekoladowe z majonezem

    56 min Łatwy
  • Ciasto na pizzę z mlekiem

    Ciasto na pizzę z mlekiem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Korzenne ciasto marchewkowe

    Korzenne ciasto marchewkowe

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu