Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pachnące cynamonem i wanilią puszyste ciasto z kawałkami jabłek i bakaliami. Ciasto cynamonowe przygotujesz szybko i łatwo, a efekt zaskoczy wszystkich, którzy zgromadzą się wokół stołu. Cynamonowe ciasto idealnie nada się na wigilijny stół, a zapach cynamonu, który tak bardzo kojarzy nam się z Bożym Narodzeniem, będzie idealnym dodatkiem do całego świątecznego menu.
Przygotowanie
67 min
Krok 1
10 min
Jajka zmiksuj z cukrem.
Krok 2
5 min
Dodawaj stopniowo pozostałe składniki: mąkę, olej, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i jabłka pokrojone w kostkę oraz bakalie.
Krok 3
5 min
Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
45 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C na 45 minut.
Krok 5
2 min
Podawaj posypane cukrem pudrem.
Krok 1
z
5
Jajka zmiksuj z cukrem.
Krok 2
z
5
Dodawaj stopniowo pozostałe składniki: mąkę, olej, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i jabłka pokrojone w kostkę oraz bakalie.
Krok 3
z
5
Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
z
5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C na 45 minut.
Krok 5
z
5
Podawaj posypane cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0