Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosna na talerzu! Botwinka, młode ziemniaki, świeży koperek, czyli samo zdrowie. Lekką, zdrową, a jednocześnie pożywną zupę przygotujecie w zaledwie 30 minut. Przed wami, smakowita zupa z botwiny z ziemniakami i aromatycznym koperkiem!
Koperek wspaniale smakuje z wieloma zupami, nie tylko z botwinką!
Zobacz nasze przepisy na wiosenne zupy z koperkiem:
A do tego jeszcze cała plejada zup koperkowych – bo koperku nigdy za wiele!
Przygotowanie
51 min
Krok 1
8 min
Ziemniaki i marchewki obrać. Ziemniaki pokroić w kosteczkę, marchewki w plasterki. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Krok 2
25 min
Tak przygotowane warzywa podsmażyć na dnie garnka, na rozgrzanej oliwie. Zalać bulionem. Gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Krok 3
15 min
Botwinkę (łodygi i liście) pokroić, dorzuć do gotującej się zupy. Gotować przez kolejne 10-15 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Krok 4
1 min
Zupę zabielić śmietaną.
Krok 5
2 min
Koperek drobno posiekać. Dodać do zupy.
Krok 6
1 min
Podawać z ugotowanym na półmiękko jajkiem.
Krok 1
z
6
Ziemniaki i marchewki obrać. Ziemniaki pokroić w kosteczkę, marchewki w plasterki. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Krok 2
z
6
Tak przygotowane warzywa podsmażyć na dnie garnka, na rozgrzanej oliwie. Zalać bulionem. Gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Krok 3
z
6
Botwinkę (łodygi i liście) pokroić, dorzuć do gotującej się zupy. Gotować przez kolejne 10-15 minut, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Krok 4
z
6
Zupę zabielić śmietaną.
Krok 5
z
6
Koperek drobno posiekać. Dodać do zupy.
Krok 6
z
6
Podawać z ugotowanym na półmiękko jajkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0