
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł







Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Lubicie zupy zabielane śmietaną? To na pewno zainteresują was te przepisy:
Kremowa zupa grzybowa z prawdziwkami i śmietanką
Zupa buraczkowa ze śmietaną
Krem z młodej kapusty z jabłkiem i śmietaną
Barszcz biały ogórkowy z kiełbaską, jajkiem, śmietaną i świeżym majerankiem
Przygotowanie
Krok 1
40 minKrok 2
15 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
15 minKrok 6
3 minKrok 7
3 min
Krok 1 z 7
Skrzydełka myjemy, przedkładamy do garnka, zalewamy ok. 1 l wody, zagotowujemy, odszumowujemy, gotujemy pół godziny.

Krok 2 z 7
Włoszczyznę myjemy, marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i kroimy w kostkę. Fasolkę płuczemy, odcinamy końce, kroimy w kostkę. Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę.

Krok 3 z 7
Cukinię myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w ćwierćtalarki.

Krok 4 z 7
Z gałązki natki selera, pietruszki i lubczyku robimy bukiet, dodajemy oczyszczony por, związujemy nitką.

Krok 5 z 7
Do wywaru dodajemy pokrojone warzywa i bukiet ziół, gotujemy 12-15 minut.

Krok 6 z 7
Wyciągamy bukiet ziół, zabielamy zupę zahartowaną śmietaną.

Krok 7 z 7
Zupę jarzynową z młodych warzyw podajemy posypaną natką pietruszki lub koperku. Możemy dodać do zupy mięso ze skrzydełek.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0