Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tradycyjna zupa koperkowa, dobrze doprawiona świeżo mielonym pieprzem i szczyptą cukru, to prawdziwa klasyka. Tym razem w wersji kremowej. Do jej przygotowania zainspirował mnie przepis ze starej książki kucharskiej „Kuchnia Polska”, niegdyś obowiązkowej pozycji w każdym polskim domu. Surowe żółtko dodane do ugotowanej zupy koperkowej nadaje jej przyjemniej kremowej konsystencji. Dla kontrastu można posypać zupę chrupiącym dodatkiem, ale jeśli skończymy na kleksie śmietany i siekanym koperku, to zupa koperkowa z jajkiem będzie równie pyszna.
Jeśli lubisz zupy z jajkiem, spróbuj też innych przepisów:
Komentarze 0