Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa kalarepowa z kaszą jaglaną
Zupa kalarepowa z kaszą jaglaną
Zupa kalarepowa z kaszą jaglaną
Zupa kalarepowa z kaszą jaglaną
Dodaj do CookBook

Zupa kalarepowa z kaszą jaglaną

(1)
1 godz
Łatwy
Autorem przepisu jest Zakochane w zupach
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  l
Woda
120  g
Marchewka
2 
Pietruszka
0.5 
Seler
4 
Skrzydełka z kurczaka
2 
Kalarepa
1  szklanka
Kasza jaglana
1  pęczek
Koperek
1  szczypta
Sól, pieprz
1 
Liść laurowy
trochę
Ziarno ziela angielskiego
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
35.3 g
Wartość energetyczna
293.6 kcal
Tłuszcze
9.9 g
Białko
17.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
O nadejściu prawdziwej wiosny można mówić wówczas, gdy w kuchni pachnie kalarepową. Podczas wizyty na targu nowalijki same wpadają do koszyka. Ten przepis na zupę kalarepową wykorzystuje ją w całości, zarówno bulwę, jak i liście – tak, aby nic się nie zmarnowało. Zupa lekka i delikatna, lecz dzięki dodatkowi kaszy jaglanej również pożywna. Samo zdrowie! Zjedzenie dwóch misek zupy kalarepowej w pełni dozwolone – nie stwierdzono żadnych przeciwwskazań!

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    20 min
    Skrzydełka zalewamy wodą, dorzucamy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
  • Krok 2

    15 min
    Gotujemy kaszę jaglaną – w proporcjach: 2 szklanki wody na 1 szklankę kaszy.
  • Krok 3

    3 min
    Marchewkę i pietruszkę myjemy, obieramy, kroimy na średniej grubości plasterki.
  • Krok 4

    3 min
    Selera i cebulę myjemy, obieramy. Selera kroimy na kawałki, cebulę w piórka.
  • Krok 5

    3 min
    Kalarepy myjemy, odcinamy liście. Bulwy kroimy w kostkę, liście siekamy.
  • Krok 6

    15 min
    Do skrzydełek dodajemy wszystkie przygotowane warzywa oprócz liści kalarepy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec wyławiamy skrzydełka i kawałki selera, dodajemy liście kalarepy i gotujemy jeszcze 5 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Zupę kalarepową podajemy z dodatkiem kaszy jaglanej, skrzydełek obranych z kości, udekorowaną posiekanym koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

    11 godz 25 min Łatwy
  • Zupa chłopska z boczkiem

    Zupa chłopska z boczkiem

    47 min Łatwy
  • Zupa krem z pomidorów

    Zupa krem z pomidorów

    15 min Łatwy
  • Zupa - krem pomidorowy z bazylią

    Zupa - krem pomidorowy z bazylią

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu