Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Powietrze pachnie latem i aromatycznymi truskawkami! Czas więc na pierwsze chłodniki owocowe. Zupa truskawkowa z kisielem otwiera sezon na takie właśnie rarytasy. Owoce nie wymagają długiego gotowania, więc zupę przygotujecie w chwilę. Trzeba się jedynie uzbroić w cierpliwość, by chłodnik z truskawkami osiągnął odpowiednią temperaturę – chociaż zapewniam Was, że na ciepło też świetnie smakuje. Koniecznie z ulubi0nym makaronem. I listkiem mięty na czubku
2 łyżki kisielu rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dolewamy do garnka z zupą, mieszamy, gotujemy chwilę. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 4
5 min
Do chłodniejszej zupy dodajemy śmietankę, mieszamy. Doprawiamy zupę sokiem z cytryny i kilkoma kroplami ekstraktu waniliowego.
Krok 5
60 min
Kiedy zupa ostygnie, zabielamy ją śmietanką – w tym celu odlewamy chochlę do większego naczynia, dolewamy śmietankę intensywnie mieszając, alby dobrze połączyła się z zupą. Odstawiamy garnek na godzinę do lodówki.
Krok 6
5 min
Zupę podajemy z ugotowanym makaronem, dekorujemy listkami świeżej mięty.
Krok 1
z
6
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem, odstawiamy na chwilę.
2 łyżki kisielu rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dolewamy do garnka z zupą, mieszamy, gotujemy chwilę. Odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 4
z
6
Do chłodniejszej zupy dodajemy śmietankę, mieszamy. Doprawiamy zupę sokiem z cytryny i kilkoma kroplami ekstraktu waniliowego.
Krok 5
z
6
Kiedy zupa ostygnie, zabielamy ją śmietanką – w tym celu odlewamy chochlę do większego naczynia, dolewamy śmietankę intensywnie mieszając, alby dobrze połączyła się z zupą. Odstawiamy garnek na godzinę do lodówki.
Krok 6
z
6
Zupę podajemy z ugotowanym makaronem, dekorujemy listkami świeżej mięty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0