Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z truskawek, selera i sera pleśniowego

0
8min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8  łodyg
Seler naciowy
400  g
Truskawki
1  gałązka
Winogrona
1  opakowanie
Ser pleśniowy Lazur
trochę
Orzechy włoskie
1  szczypta
Pieprz cytrynowy
2  łyżek
Olej z pestek dyni
2  łyżek
Musztarda Dijon z ziarnami gorczycy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.7 g
Węglowodany
20.26 g
Tłuszcze
20.21 g
Wartość energetyczna
280.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

8 min
Krok 1
1 min
Łodygi selera umyć, obrać, pokroić na kawałki.
Krok 2
3 min
Truskawki umyć i obrać. Połowę zmiksować na gładkie purée, resztę pokroić na ćwiartki.
Krok 3
1 min
Winogrona umyć, pokroić na plasterki.
Krok 4
3 min
Na talerzach ułożyć seler, winogrona, truskawki, orzechy. Posypać pieprzem cytrynowym, skropić olejem z pestek dyni, udekorować truskawkowym purée oraz musztardą.
Sałatka z truskawek, selera i sera pleśniowego

Krok 1 z 4

Łodygi selera umyć, obrać, pokroić na kawałki.

Sałatka z truskawek, selera i sera pleśniowego

Krok 2 z 4

Truskawki umyć i obrać. Połowę zmiksować na gładkie purée, resztę pokroić na ćwiartki.

Sałatka z truskawek, selera i sera pleśniowego

Krok 3 z 4

Winogrona umyć, pokroić na plasterki.

Sałatka z truskawek, selera i sera pleśniowego

Krok 4 z 4

Na talerzach ułożyć seler, winogrona, truskawki, orzechy. Posypać pieprzem cytrynowym, skropić olejem z pestek dyni, udekorować truskawkowym purée oraz musztardą.

Przygotujecie ją w 15 minut, a na talerzu będzie prezentowała się wyjątkowo efektownie. Dajcie upust swojej kulinarnej fantazji i udekorujcie ją z impresjonistycznym zacięciem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika