
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł


Zupa truskawkowa z jogurtem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Więcej pomysłów na truskawki znajdziecie tutaj.
Przygotowanie
Krok 1
2 minKrok 2
5 minKrok 3
1 minKrok 4
3 minKrok 5
180 minKrok 6
1 min
Krok 1 z 6
Truskawki dokładnie myjemy i obieramy. Przesypujemy do większej miski.

Krok 2 z 6
Cukier zalewamy odrobiną ciepłej wody – mieszamy, aby cukier się rozpuścił i utworzył słodki syrop.

Krok 3 z 6
Wyciskamy sok z pomarańczy.

Krok 4 z 6
Przy pomocy blendera rozpoczynamy rozdrabnianie truskawek, dodając kolejno jogurt, śmietankę, syrop cukrowy, sok z pomarańczy oraz kardamon. Miksujemy wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji. (Jeśli posiadacie blender kielichowy proces miksowania będzie o wiele łatwiejszy i szybszy.)

Krok 5 z 6
Gotową zupę truskawkową schładzamy przez kilka godzin.

Krok 6 z 6
Zupę truskawkową serwujemy fantazyjnie udekorowaną śmietanką lub jogurtem, opcjonalnie z listkami mięty.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0