Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywne chłodniki doskonale nadają się na pierwsze danie w każdy gorący dzień, kiedy nikt nie myśli o gotowaniu, a każdy chce dobrze zjeść. Gęsty i aromatyczny chłodnik szpinakowy nie wymaga wcześniejszego duszenia szpinaku – wystarczy do po prostu posiekać, dodać pozostałe warzywa i zioła, zalać kefirem i jogurtem, doprawić i odstawić do przegryzienia smaków. Ten ostatni krok, czyli oczekiwanie, aż zupa szpinakowa będzie gotowa do jedzenia, jest najtrudniejszy! :) Smaczego!
Warzywa myjemy. Ogórki obieramy i ścieramy na tarce razem z rzodkiewką. Przekładamy do miski, dodajemy posiekany szczypiorek i drobno posiekaną cebulkę.
Krok 2
5 min
Szpinak drobno siekamy (lub grubiej, według uznania), dodajemy do miski.
Doprawiamy chłodnik solą morską, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 5
15 min
Odstawiamy do lodówki „do przegryzienia” smaków.
Krok 1
z
5
Warzywa myjemy. Ogórki obieramy i ścieramy na tarce razem z rzodkiewką. Przekładamy do miski, dodajemy posiekany szczypiorek i drobno posiekaną cebulkę.
Krok 2
z
5
Szpinak drobno siekamy (lub grubiej, według uznania), dodajemy do miski.
Komentarze 0