Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiszoną kapustę wykorzystasz również w tych przepisach!
Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w paski.
Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Dodać pokrojone pieczarki, przeciśnięta ząbki czosnku. Całość wymieszać i delikatnie podsmażyć.
Kapustę włoską dokładnie opłukać, poszatkować.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Suszone grzyby zalać wodą i kiedy nieco zmiękną pokroić na mniejsze kawałki.
Tak przygotowane warzywa wraz z grzybami dorzucić do podsmażonych z cebulą i czosnkiem pieczarek.
Całość zalać ok. 1,5 l wody. Dodać liście laurowe i ziele angielskie i gotować na wolnym ogniu.
W międzyczasie kapustę kiszoną poszatkować, ew. delikatnie przepłukać. Kapusta kiszona im dłużej płukana, tym mniej kwaśna.
Marchewki obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Kiedy ziemniaki będą już półmiękkie, dodać do zupy kiszoną kapustę oraz marchewki.
Całość doprawić słodką papryką, rozmarynem, suszonymi pomidorami, solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez ok. 10-15 minut.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0