Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z soczewicy z kiszoną kapustą. Pożywna i rozgrzewająca. Najlepsza nawet na te najgorsze jesienne dni. Dzięki dodatkowi soczewicy jesienna zupa z kiszoną kapustą na długo zapewnia uczucie sytości. Ostre przyprawy dodają zupie charakteru i przyjemnie rozgrzewają. Przy talerzu pysznej gorącej jesiennej zupy z soczewicy z kiszoną kapustą łatwo dostrzec uroki jesieni. Smacznego!
W głębokim rondlu lekko rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do rondla. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pokrojona w kostkę papryczkę chili, chwilę smażymy.
Krok 2
5 min
W tym czasie kapustę przepłukujemy na sicie, odsączamy, przekładamy na deskę do krojenia i siekamy.
Krok 3
1 min
Dodajemy do cebuli z chili przeciśnięty przez praskę lub pokrojony w cienkie plasterki czosnek, smażymy pół minuty.
Krok 4
35 min
Dodajemy do rondla posiekaną kiszoną kapustę, smażymy 5 minut. Podlewamy 0,5 szklanki wywaru, dusimy 30 minut od czasu do czasu mieszając i uzupełniając odparowany wywar.
Krok 5
10 min
Dodajemy do rondla przepłukaną na sicie soczewicę, dolewamy pozostały wywar, gotujemy 10 minut.
Krok 6
10 min
Dodajemy do rondla rozmrożoną włoszczyznę i koncentrat, mieszamy, gotujemy 10 minut
Krok 7
1 min
Zupę z soczewicy z kiszoną kapustą podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.
Krok 1
z
7
W głębokim rondlu lekko rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do rondla. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pokrojona w kostkę papryczkę chili, chwilę smażymy.
Krok 2
z
7
W tym czasie kapustę przepłukujemy na sicie, odsączamy, przekładamy na deskę do krojenia i siekamy.
Krok 3
z
7
Dodajemy do cebuli z chili przeciśnięty przez praskę lub pokrojony w cienkie plasterki czosnek, smażymy pół minuty.
Krok 4
z
7
Dodajemy do rondla posiekaną kiszoną kapustę, smażymy 5 minut. Podlewamy 0,5 szklanki wywaru, dusimy 30 minut od czasu do czasu mieszając i uzupełniając odparowany wywar.
Krok 5
z
7
Dodajemy do rondla przepłukaną na sicie soczewicę, dolewamy pozostały wywar, gotujemy 10 minut.
Krok 6
z
7
Dodajemy do rondla rozmrożoną włoszczyznę i koncentrat, mieszamy, gotujemy 10 minut
Krok 7
z
7
Zupę z soczewicy z kiszoną kapustą podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0