Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiedy masz ochotę na oscypka, nie musisz już jechać w góry! Dzięki temu przepisowi przygotujesz go samodzielnie, a końcowy efekt na pewno Cię zadziwi. Spróbuj sama! Pomidor dodatkowo podkreśli jego smak i aromat.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Oscypek przemyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na grubsze plasterki.
Krok 2
15 min
Pomidory opłukać i osuszyć. Pokroić na grubsze plasterki. Poukładać w blaszce naprzemiennie. Plasterki pomidora na nie plasterki oscypka.
Krok 3
10 min
Wszystko posypać szczyptą soli i pieprzu. Na wierzch opsypać koperkiem i pietruszką. Zapiekać chwilkę w piekarniku. Przekładać na talerzyki.
Krok 1
z
3
Oscypek przemyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na grubsze plasterki.
Krok 2
z
3
Pomidory opłukać i osuszyć. Pokroić na grubsze plasterki. Poukładać w blaszce naprzemiennie. Plasterki pomidora na nie plasterki oscypka.
Krok 3
z
3
Wszystko posypać szczyptą soli i pieprzu. Na wierzch opsypać koperkiem i pietruszką. Zapiekać chwilkę w piekarniku. Przekładać na talerzyki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0