Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Karp zapiekany z grzybami
Dodaj do CookBook

Karp zapiekany z grzybami

(0)
1 godz 19 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Karolcia1977
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Sos Grzybowy
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
30  g
Suszone grzyby
600  g
Karp
1  łyżka
Mąka
4  łyżek
Olej
50  g
Ser żółty
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.1 g
Wartość energetyczna
407.5 kcal
Tłuszcze
26.6 g
Białko
32.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Karp to niewątpliwie wigilijny klasyk, choć doskonale sprawdzi się również na świąteczny lub też bardziej codzienny obiad, bo jego przygotowanie z naszym przepisem jest naprawdę proste. Wyrazisty smak ryby doskonale uzupełni aromatyczny Sos grzybowy WINIARY.

Przygotowanie

79 min
  • Krok 1

    20 min
    Grzyby namocz, a następnie ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
  • Krok 2

    5 min
    Usuń ości z ryb.
  • Krok 3

    5 min
    Filety pokrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 4

    15 min
    Obtocz w mące, obsmaż na oleju, przełóż do naczynia do zapiekania.
  • Krok 5

    5 min
    Na rybie ułóż grzyby i posyp serem.
  • Krok 6

    15 min
    Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Zawartość opakowania Sosu grzybowego WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  • Krok 8

    5 min
    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  • Krok 9

    3 min
    Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
  • Krok 10

    5 min
    Sos wlej do naczynia z karpiem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.
Karp zapiekany z grzybami

Krok 1 z 10

Grzyby namocz, a następnie ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 2 z 10

Usuń ości z ryb.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 3 z 10

Filety pokrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 4 z 10

Obtocz w mące, obsmaż na oleju, przełóż do naczynia do zapiekania.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 5 z 10

Na rybie ułóż grzyby i posyp serem.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 6 z 10

Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 7 z 10

Zawartość opakowania Sosu grzybowego WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 8 z 10

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 9 z 10

Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 10 z 10

Sos wlej do naczynia z karpiem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa z karpia ze śmietaną

    Zupa z karpia ze śmietaną

    1 godz 10 min Łatwy
  • Karp w piwie

    Karp w piwie

    2 godz 5 min Łatwy
  • Zupa rybna z karpia

    Zupa rybna z karpia

    44 min Średni
  • Chrupiący karp z sosem koperkowym

    Chrupiący karp z sosem koperkowym

    1 godz Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu