Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karp zapiekany z grzybami

0
197 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

30 g
Suszone grzyby
600 g
Karp
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
4 łyżek
Olej
50 g
Ser żółty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
32.15 g
Wartość energetyczna
407.83 kcal
Węglowodany
4.11 g
Tłuszcze
26.72 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

197 min
Krok 1
120 min
Grzyby namocz.
Krok 2
20 min
Następnie ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
Krok 3
10 min
Usuń ości z ryb.
Krok 4
5 min
Filety pokrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 5
10 min
Obtocz w mące, obsmaż na oleju, przełóż do naczynia do zapiekania.
Krok 6
3 min
Na rybie ułóż grzyby i posyp serem.
Krok 7
15 min
Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.
Krok 8
2 min
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
Krok 9
3 min
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Krok 10
3 min
Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
Krok 11
5 min
Sos wlej do naczynia z karpiem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.
Krok 12
1 min
Wyłóż karpia na półmisek i polej sosem.
Karp zapiekany z grzybami

Krok 1 z 12

Grzyby namocz.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 2 z 12

Następnie ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 3 z 12

Usuń ości z ryb.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 4 z 12

Filety pokrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 5 z 12

Obtocz w mące, obsmaż na oleju, przełóż do naczynia do zapiekania.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 6 z 12

Na rybie ułóż grzyby i posyp serem.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 7 z 12

Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 8 z 12

Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 9 z 12

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 10 z 12

Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 11 z 12

Sos wlej do naczynia z karpiem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 12 z 12

Wyłóż karpia na półmisek i polej sosem.

Doskonały przepis na prostego karpia: smażony karp, zapiekany z grzybami pod posypką z żółtego sera w pysznym Sosie grzybowym staropolskim. Podajemy z ziemniakami z wody lub z patelni oraz zieloną sałatą z winegretem lub innym lekkim sosem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika