Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Karp zapiekany z grzybami
60 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
60 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
32.1g / 34%
Węglowodany
4.1g / 4%
Tłuszcze
26.7g / 62%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Karp zapiekany z grzybami

+

Karp zapiekany z grzybami

Wróć

Karp zapiekany z grzybami

(0)
1 godz 19 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos grzybowy Jak u Mamy WINIARY
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
30  g
Suszone grzyby
600  g
Karp
1  łyżka
Mąka
4  łyżek
Olej
50  g
Ser żółty
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
32.15 g
Węglowodany
4.11 g
Tłuszcze
26.72 g
Wartość energetyczna
407.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Karp to niewątpliwie wigilijny klasyk, choć doskonale sprawdzi się również na świąteczny lub też bardziej codzienny obiad, bo jego przygotowanie z naszym przepisem jest naprawdę proste. Wyrazisty smak ryby doskonale uzupełni aromatyczny Sos grzybowy Jak u Mamy WINIARY.

Przygotowanie

79 min
  • Krok 1

    20 min
    Grzyby namocz, a następnie ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
  • Krok 2

    5 min
    Usuń ości z ryb.
  • Krok 3

    5 min
    Filety pokrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 4

    15 min
    Obtocz w mące, obsmaż na oleju, przełóż do naczynia do zapiekania.
  • Krok 5

    5 min
    Na rybie ułóż grzyby i posyp serem.
  • Krok 6

    15 min
    Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.
  • Krok 7

    1 min
    Zawartość opakowania Sosu grzybowego Jak u Mamy WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  • Krok 8

    5 min
    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  • Krok 9

    3 min
    Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
  • Krok 10

    5 min
    Sos wlej do naczynia z karpiem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.
Karp zapiekany z grzybami

Krok 1 z 10

Grzyby namocz, a następnie ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 2 z 10

Usuń ości z ryb.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 3 z 10

Filety pokrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 4 z 10

Obtocz w mące, obsmaż na oleju, przełóż do naczynia do zapiekania.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 5 z 10

Na rybie ułóż grzyby i posyp serem.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 6 z 10

Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 7 z 10

Zawartość opakowania Sosu grzybowego Jak u Mamy WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 8 z 10

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 9 z 10

Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.

Karp zapiekany z grzybami

Krok 10 z 10

Sos wlej do naczynia z karpiem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Obiad
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    Prosta zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

    1 godz 14 min Średni
  • Pieczeń drobiowa

    Pieczeń drobiowa

    1 godz 29 min Łatwy
  • Pieczeń wieprzowa w sosie pomarańczowym

    Pieczeń wieprzowa w sosie pomarańczowym

    1 godz 52 min Łatwy
  • Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

    Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu