Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karp w śmietanie z cebulką

0
84 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Karp
2 
Cebula
500 ml
Śmietana 18%
0.5 kostka
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
13.67 g
Węglowodany
6.62 g
Tłuszcze
44.86 g
Wartość energetyczna
477.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

84 min
Krok 1
10 min
Rybę dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy na porcje.
Krok 2
7 min
Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki. Na patelnię dajemy odrobinę masła oraz cebulę i śmietanę.
Krok 3
5 min
Układamy kawałki karpia i zanurzamy je w śmietanie.
Krok 4
60 min
Rybę dusimy na małym ogniu około 50-60 minut. Obracamy od czasu do czasu.
Krok 5
2 min
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło.
Karp w śmietanie z cebulką

Krok 1 z 5

Rybę dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy na porcje.

Karp w śmietanie z cebulką

Krok 2 z 5

Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki. Na patelnię dajemy odrobinę masła oraz cebulę i śmietanę.

Karp w śmietanie z cebulką

Krok 3 z 5

Układamy kawałki karpia i zanurzamy je w śmietanie.

Karp w śmietanie z cebulką

Krok 4 z 5

Rybę dusimy na małym ogniu około 50-60 minut. Obracamy od czasu do czasu.

Karp w śmietanie z cebulką

Krok 5 z 5

Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło.

Ryby stanowią świetny składnik przystawek, które coraz śmielej wkraczają na polskie stoły. Karp w śmietanie z cebulką to jedna z takich propozycji, które na długo zostaną w naszej pamięci. Z powodzeniem może pełnić rolę zarówno wspomnianej przystawki, jak i dania głównego albo kolacji. Niezależnie od pory dnia – smakuje zawsze świetnie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika