Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rybę dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy na porcje.
Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki. Na patelnię dajemy odrobinę masła oraz cebulę i śmietanę.
Układamy kawałki karpia i zanurzamy je w śmietanie. Rybę dusimy na małym ogniu około 50-60 minut. Obracamy od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło.